(Pressmeddelande)

Under 2018 öppnar Cykelkraft nya butiker i Göteborg och Stockholm. Cykelkraft är Sveriges största cykelbutik online och sedan tidigare med butik i Täby. På lång sikt planeras upp emot 40 butiker i Skandinavien. På Södermalm i Stockholm öppnar Cykelkraft en butik i Boulevardteaterns gamla lokaler.

-Det är jättetråkigt att Boulevardteatern var tvungen att stänga. Vi valde till viss del att ta över teatern för att vi vill bevara lokalen som den är, det är en otroligt fin lokal och ett kulturminne i Stockholm. Det är mycket mer kultur i cykel än vad man tror och att få upp fler på en cykel i Stockholm är viktigt för både miljön och hälsan. Anammar de sedan cykelkulturen är det verkligen ett plus, säger Christoffer Tyrefors, VD på Cykelkraft.

Cykelkraft har sedan länge haft sin butik i Täby men vill med butiken på Götgatan kunna erbjuda cyklisterna i Stockholm bättre möjligheter att kunna välja och rulla hem en cykel direkt. Man vill också erbjuda bättre servicemöjligheter då det är lättare för många att ta sig till Södermalm än till Täby. Butikens närhet till Hellas cykelspår var också relevant eftersom företaget ser en stor intresseökning kring MTB (mountainbike).

-Vi har de senaste åren fokuserat på att få in ett större MTB-sortiment i Sverige då vi ser att allt fler vill cykla MTB men utbudet har tidigare varit väldigt smalt. I dagsläget har vi tagit in en stor del av de produkter som är intressanta för MTB-cyklisten, däribland varumärkena Ibis och Yeti som är drömcyklar för många. Vi fortsätter vår satsning framöver för att kunna erbjuda det bredaste och mest prisvärda sortimentet för MTB-cyklisten. Därför har vi under en lång tid letat efter en butik med ett läge nära Hellas som är ett av Stockholms mest populära ställen för MTB. Vi vill vara nära cyklisterna för att kunna erbjuda dem vad de behöver, när dem behöver det.

Cykelkraft butik Götgatan

Totalt planerar Cykelkraft att öppna runt 40 butiker i Skandinavien för att i framtiden bli Skandinaviens största cykelvaruhus. Butikssatsningen är en del i ett stort projekt att främja cykling i Sverige.

-Samhället behöver göra en förändring när det kommer till transportmedel. Vi sitter ner mer än vi någonsin gjort och det är självklart viktigt att vi börjar röra mer på oss. Då är cykling ett enkelt, billigt, miljövänligt och roligt sätt att börja träna. Om det så är att cykelpendla till jobbet eller att satsa på Tour de France så är det en enorm förbättring för hälsan och samhället i stort. Därför är det viktigt för oss att göra det smidigare för alla att handla och fixa sina cyklar. På så sätt får vi fler att cykla i Sverige, säger Christoffer Tyrefors, VD på Cykelkraft.

Cykelkraft öppnar även i vår en butik i Sisjön i Göteborg som blir företagets flagshipstore för södra Sverige på hela 800 kvm.

Cykelkraft AB grundades 1994 och är Sveriges ledande cykelbutik. I över 20 år har Cykelkraft.se försett sina kunder med kvalitetsprodukter inom cykling och moped och idag hittar man allt för cykeln i den fysiska butiken, verkstaden eller webbshopen. Hos Cykelkraft.se hittar du de senaste produkterna som Rock Machine, Crescent, Superior, Kross, Monark, Scott, Nishiki och Skeppshult – samt fler än 140 elcyklar från 10 olika varumärken. Huvudkontoret ligger i Stockholm och i Täby ligger butik och cykelverkstad med välutbildad personal och det senaste inom dagens cykelservice. Cykelkraft.se hade 2017 en omsättning på cirka 150 Mkr och är certifierade av Trygg E-Handel.

Länk till tillverkaren