Emilia Fahlin slutade på en 16e plats under tempo-VM, dryga tre minuter efter nederländskan Annemiek van Vleuten som tog hem segern.

Första tävlingsdagen under landsvägs-VM är nu avklarad för den svenska truppen. Emilia Fahlin var enda svensk på startlinjen under damernas tempolopp. Tempobanan beskrivs som en teknisk banan där det händer något hela tiden. Emilia har på senare tid satsat allt mer på tempot och förbundskapten Lucas Persson är nöjd med Emilias insats.

– Hon har höjt sin lägsta nivå och varje månad har hon ett stabilt resultat. Jag tycker Hon har gjort ett bra lopp här och kört bra. Fortsätter hon jobbar ännu mer med tempocykeln kan hon höja sig ännu mer, säger förbundskapten Lucas Persson.

Emilia Fahlin VM tempo 2018

Prispallen dominerades av Holland där Annemiek van Vleuten tog hem segern före Anna van der Breggen och tredjeplatsen gick till Ellen van Dijk.

Näst upp på schemat är onsdagens herrelit tempolopp där Tobias Ludvigsson lämnar starten 14:59.

För Emilia är det bara att börja ladda om för på lördag den 29e september står hon på startlinje igen tillsammans med sina landslagskamrater Hanna Nilsson och Sara Penton för att köra linjeloppet.

(Fotograf: Niklas Wallner)