Den 26 maj arrangeras för andra året i rad en internationell UCI-tävling för paracyklister i Sverige. Invacare SMACK Road Race är sanktionerad av UCI, vilket innebär att poäng som delas ut på tävlingen räknas in i de deltagande ländernas kvalificering inför Paralympics i Tokyo 2020. Arrangören, Sigtuna-Märsta-Arlanda Cykelklubb (SMACK), hoppas på ett 30-tal startande från en tiotal länder. Alla svenska landslagscyklister, varav Anna Beck som igår tog en silvermedalj på World Cup i Belgien, kommer att delta på SMACK Road Race nästa helg.

“Vi har jobbat hårt för att få till internationella tävlingar i Sverige, det är en viktig del för fortsatt utveckling av paracykel. Att kunna ta viktiga UCI-poäng på hemmaplan bidrar till större möjligheter för vårt landslag. Vi har redan två platser klara för Tokyo (en herr och dam), säger Michael Lindgren, förbundskapten för svenska landslaget paracykel.

Under de år som vi har arbetat med att utveckla paracykel inom Svenska Cykelförbundet har vi sett ett ökat intresse för det vi gör, fortsätter Michael Lindgren. Attraktiva tävlingar bidrar till att locka fler att upptäcka cykelsporten.  

I samband med tävlingarna bjuder arrangören tillsammans med Invacare in till Paracykelfest på Arlanda Test Track. Alla besökare kan där testa aktiviteter inom parasport och träffa utställare och bli inspirerad av Lovisa Söderberg, idrottsprofil och programledare från SVT.

Inbjudan till Paracykelfest 26 maj 2019

(Foto: Svenska cykelförbundet)