Coronapandemin gör att många av säsongens cykeltävlingar har ställs in eller flyttas fram. Om ett av sommarens absolut populäraste arrangemang, Vasaloppets sommarvecka den 14-22 augusti där Cykelvasan ingår, kommer att genomföras i sin tidigare form är i dagsläget osäkert. Vasaloppet fortsätter dock planeringen inför sommarveckan och kommer eventuellt att anpassa arrangemanget utifrån de förutsättningarna som råder senare i sommar.

– Givetvis påverkas även vi av pandemin. Vårt mål är att genomföra loppen, men vi vet ännu inte i vilken form. Tyvärr har vi inte alla svar i dag, men vi jobbar med att hitta bästa möjliga lösningar utifrån de nya förutsättningarna, säger Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd.

Bland de alternativ som nu diskuteras finns allt från anpassade lopp på plats i Vasaloppsarenan till helt nya digitala lopp och olika kombinationslösningar. Allt kommer att utgå från myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Definitivt besked om sommarveckans utformning kommer att meddelas senast den 18 juni.

– Innan vi fattar beslut vill vi invänta nya prognoser från Folkhälsomyndigheten. Vi hoppas att ni har tålamod att avvakta tillsammans med oss och att ni fortsätter att hålla igång träningen på ett säkert sätt, säger Eva-Lena Frick.

Mer information finns hos Vasaloppet