Den 13 mars öppnar Bikester sin första fysiska butik. Butiken är belägen på Uddvägen 5 vid Sickla köpkvarter i Stockholm. Ett område som har kommit att bli en samlingsplats för cykelbutiker och där Specialized Concept Store, Fix My Bike, Velo & Oxygen, Sjöstadens Cykel m.fl. redan finns på plats.

Bikesters ägare, tyska Internetstores GmbH, har siktet inställt på den nordiska marknaden och den nya butiken sägs vara ett naturligt nästa steg i bolagets multikanal-strategi med att finnas både online och som fysisk butik. Bikester arbetar även med att utveckla nya servicetjänster och kommer att inleda ett nytt servicepartnerprogram under våren 2020.

”Vårt mål är att göra Bikester till det självklara förstahandsvalet inom cyklar och tillbehör i Norden. Genom att vara tillgängliga både online och fysiskt på plats i vår butik samt genom våra servicepartners ute i landet, kan vi nu bättre än någonsin erbjuda personlig service och konsultation till hela vår kundkrets. Med butiken kommer även möjligheten att beställa produkter för upphämtning och montering i butik från hemsidans sortiment som består av mer än 40 000 produkter från 600 märken”, säger Niklas Lindholm, Retail Manager på Internetstores.

Butiken har ett luftigt utseende med en total lokalyta på 725 m². Personalen uppges bestå av cykelexperter som själva är hängivna cyklister.

”Vi har valt att gå på ett rent och avskalat koncept med produkterna i fokus. Det vi satsar på mest är kundmötet och att erbjuda bästa möjliga service för varje kund. Vi vill skapa en lokal och trevlig atmosfär tillsammans med kunderna”, berättar Niklas.

Mer information om den nya butiken finns hos Bikester

(Foto: Bikester)