På långfredagen kördes Södertörns Pärla som är ett 20 mil långt Randonnée som arrangeras av Randonneur Stockholm. De 20 milen har start/mål i Södertälje och slingrar sig sedan på vackra vägar runt Södertörn och har stämplingskontroller på Torö, i Trosa och Gnesta. Vid starten klockan 09.00 var det ett par minusgrader i luften och en strålande sol som puttade upp temperaturen till enstaka plusgrader under dagen. Ett 30-tal cyklister gav sig iväg och ganska snabbt delades den stora gruppen upp i mindre klungor samt enstaka solocyklister.

Randonneur Stockholm 200 km Södertälje

Mellan stämpling ett och två innehåller rutten en färjetransport över Skanssundet. Trafikverket meddelade dock på förmiddagen att färjan var inställd på grund av tekniska problem. Något som skulle komma att ställa till bekymmer för cyklisterna. Alla hade inte hörsammat avstängningen utan en grupp hade redan tagit sig ner till färjan. Som tur var så körde färjan en testtur i nära anslutning till att gruppen nådde färjeläget så de slapp vända om och kom undan med en halvtimmes väntan. Övriga cyklister vek av rutten strax söder om Vårsta och tog vägen över Södertälje för vidare färd ner mot Trosa. Vilket innebar en omväg på cirka 20 kilometer.

Randonneur Stockholm 200 km Södertälje 2018

Trots allt färjedebackel så rullade första gruppen i mål i Södertälje strax efter klockan 17. Övriga nådde målet allt eftersom under fredagskvällen.

Cykelkanalen följde (stalkade ?) cyklisterna första tredjedelen av rutten ner till stämplingen på Torö och tog bilder samt gjorde en liten film.

Några bilder finns i galleriet nedan. Resten av de 138 bilderna hittar ni i albumet här

(Bilderna är fria att använda för privata ändamål som typ FB, Instagram etc. Ange gärna Cykelkanalen.se som fotograf)