Inflite AL var Canyons första cykelcrossmodell som introducerades till 2014 och som snabbt blev en populär träningscykel, vardagspendlare och vintercykel. Ifjol kom en helt ny mer tävlingsinriktad Inflite CX i kolfiber med en design som väckte en hel del uppmärksamhet. Nu uppdaterar Canyon den ursprungliga Inflite AL och ger den drag av samma design och geometri som hos kolfibermodellen.

Nya Inflite AL SLX

Nya Inflite i aluminium lånar en hel del av designen från sin storebror i kolfiber och får även den en knäck på ovanröret som ska göra cykeln enklare att få upp och bära på axeln. Knäcken är dock inte riktigt lika framträdande utan något mer återhållsam. Sadelstagen på aluminiummodellen har även en annan dragning och möter sadelröret en bit längre ner vilket inte skapar den där heldragna harmoniska linjen som återfinns hos kolfibermodellen. Anledningen till sadelstagens annorlunda utformning kan vara en materialfråga där sadelstagen i på kolfiberramen kan flexa mer medan de mer styva aluminiumstagen kräver en infästning längre ner på sadelröret för att ge önskade egenskaper när det gäller komfort i sadeln.

Canyon Inflite AL SLX 2019
Canyon Inflite AL SLX 2019

Till en början kommer nya Inflite AL endast i en utrustningsversion. Inflite AL SLX 6.0 Race byggs med SRAM Apex 1-komponenter och har hydrauliska skivbromsar och en 40T-enkelklinga fram i kombination med en 11-36T-kassett. Sadelstolpe, styrstam och styre är Canyons egna märke. DT Swiss C1850-hjulen är skodda med reglementsenliga 33 mm breda Schwalbe X-one-däck. Vikten uppges till 8,7 kg för storlek M och priset ligger på 14 199 kr.

Uppdaterade Inflite CF kolfibermodeller.

Inflite CF slog ner som en bomb i cykelcrosskretsar när den presenterades ifjol. Dess design lämnade ingen oberörd och diskussionerna gick höga på forum runt om i världen. Under tiden så skördade modellen tävlingsframgångar i händerna på holländaren Mathieu van der Poel med bland annat ett silver i cykelcross VM.

Canyon Inflite CF SLX 9.0 Race 2019
Canyon Inflite CF SLX 9.0 Race 2019

Till 2019 uppdateras Inflite CF med en något enklare kolfiberram som alternativ till den ursprungliga SLX-ramen. Den nya SL-ramen har enklare kolfiber som gör den något tyngre med sina 1050 gram (storlek M) jämfört med 940 gram hos SLX. Tidigare var alla modeller av Inflite CF baserade på SLX-ramen men till 2019 är det endast toppmodellen CF SLX 9.0 Race som får SLX-ram medan de fyra övriga modellerna i serien har SL-ram.

Canyon Inflite CF SL 8.0 2019
Canyon Inflite CF SL 8.0 2019

Utrustningen på Inflite CF är antingen SRAM eller Shimano beroende på modell. På modellerna med SRAM är det enkelklinga fram som gäller medan Shimano-modellerna har dubbla klingor och framväxel. Priserna för Inflite CF 2019 startar på 20 399 kr.

Canyon Inflite CF SL Frameset 2019

Den nya SL-ramen finns även som löst ramset (16 299 kr) för den som vill komponera ihop utrustning själv och bygga sin egen Inflite.

Läs mer om nya Inflite AL SLX och nya Inflite CF SL hos Canyon.