Colnagos monter på Eurobike var ett få ställen där det gick att få en tillfällig paus från den massiva elektrifieringsboomen som för närvarande råder i cykelbranschen. Colnago visade upp sina landsvägsmodeller där nya C64 var den främsta nyheten. Colnago har även gjort om sin logotype med ett nytt typsnitt som nu saknar seriffer för att ge ett mer modernt utseende.

C64

C-serien hos Colnago hör till företagets allra mest klassiska modeller. Nya C64 är Colnagos toppmodell och ersätter tidigare C60. Colnago själva menar att C64 är en ”true Colnago” då den tillverkas för hand i Italien. Ramen i kolfiber är inte formtillverkad i ett stycke (monocoque) utan byggd av lösa ramrör som sammanfogats med muffar.

Colnago C64 2019

Geometrin hos C64 finns i två utföranden. Sloping som har ett mer lutande ovanrör och High som har mer klassikt rakare utseende. Tack vare tillverkningstekniken kan C64 produceras i en mängd olika ramstorlekar. Sloping finns i nio storlekar från 42 till 60 cm och High finns i fem storlekar från 48 till 56 cm. Skulle ramen trots det inte passa finns även möjlighet att helt skräddarsy geometrin efter kundernas önskemål.

Colnago C64 2019

C64 sväljer upp till 28 mm breda däck och finns för både fälg- och skivbromsar där skivbromsmodellen har 12 mm genomgående axlar. Vevlagret på C64 är av en ny ”standard” och kallas för ThreadFit 82,5 som Colnago utvecklat i samarbete med danska Ceramic Speed. De keramiska lagren monteras i vevlagerkoppar som gängas fast i ramens inlaminerade aluminiumhylsor.

Med sig på Eurobike hade Colnago en specialmodell av C64 kallad C64 Gold Private Collection som endast kommer att tillverkas i en limiterad upplaga av 64 stycken cyklar. C64 Gold har svart lackering med gulddetaljer och den italienska flaggan på baksidan av sadelstoplen.

Colnago C64 Gold Private Collection

C64 Gold är upp över öronen utrustad med lätta och dyra komponenter. För att vara en klassisk Italiensk cykeltillverkare kunde man tro att C64 Gold skulle utrustats med Campagnolo-komponenter och traditionella fälgbromsar. Men icke. Guld-Colnagon har hydrauliska skivbromsar och växlas elektriskt med Shimano Di2.

Colnago C64 Gold Private Collection

Drivlinan har utrustats med bakväxelarm från Ceramicspeed och SRM-effektvevparti med specialtillverkade Carbon-Ti-klingor. Hjulen är Lightweights Meilenstein C 24D. Hela bygget är krönt av en graverad platta vid flaskställsfästet som talar om att detta är en unik Colnago-modell. Priset för C64 Gold landar på 15 000 Euro.

Concept

Colnago Concept

Concept är Colnagos första riktiga aeroräser och avsedd för snabba landsvägsetapper. Ramen i kolfiber har smala höga rörprofiler och en hel del aerodynamiska detaljer.

Colnago Concept

Sadelstagen ansluter en bit ner på sadelröret som i sin tur sluter tätt mot bakdäcket. Sadelstolpen har aeroprofil och fixeras med en integrerad sadelstolpsklämma. Concept har intern vajerdragning och är kompatibel med mekaniska eller elektriska växlar och kan bromsas med antingen direktmonterade fälgbromsar eller med skivbromsar.

Colnago Concept Disc

V2-r

V2-r är Colnagos lättviktare och sägs vara förstahandsvalet bland vissa cyklister i de Colnagosponsrade cykelteamen.

Colnago V2-R Disc

Ramen är en monocoque och har traditionell design på ramrören med vissa inslag av aerodynamiska detaljer som exempelvis där diagonalröret möter gaffeln. Ramvikten anges till 835 gram för storlek Medium. Utrymme finns för 28 mm däck och V2-r kan bromsas med antingen fälg- eller skivbromsar.

Colnago V2-R

Video från Eurobike

Alessandro från Colnago går igenom nyheterna

Mer information finns hos Colnago