Ecoride kommer med ett gäng nya modeller till 2019. Jonas Liljeblad som är utvecklingschef vid ProNordic Group berättar ingående om de nya modellerna.

Gemensamt för alla Ecorides cyklar till 2019 är att de produceras i företagets egna nyöppnade fabrik i Gdansk, Polen. Fabriken öppnades för att dels ge kortare ledtider men även då nya tullregler gjorde det svårt att fortsätta tillverka cyklarna i Kina.

Ecoride Ambassador EXT S1

Ambassador är Ecorides storsäljare. Till 2019 kommer ytterligare en modell av Ambassador kallad EXT S1. Skillnaden mot originalet är att EXT S1 har utanpåliggande växlar, hydrauliska skivbromsar och dämpad framgaffel där cykelkorgen monterats i gaffeln. Motorn som är Ecorides egna SpinTech har till skillnad mot den vanliga Ambassador placerats i bakhjulet. Batteriet som sitter monterat bakom sadelröret är på 500 Wh. Till SpinTech C2-displayen följer det med en RFID-bricka som kan användas för att starta systemet och ska även göra det svårare för tjuvar att stjäla cykeln.

Ecoride Folder 2.0 Svenska Cykelmässan 2019
Ecoride Folder 2.0

Familjen med vikbara cyklar utökas med en ny modell. Folder 2.0 är den första vikbara modellen från Ecoride som har mittmotor. Hjulstorleken är 20-tum och motorsystemet är Shimano Steps E5000.

Ecoride Pure Svenska Cykelmässan 2019
Ecoride Pure

Pure är en helt ny modell till 2019 och som är tänkt att ha ett lite mer stilrent utseende. Pure har mittmotorsystem från Shimano och har utrustats med den nya Steps E5000-motor. Drivningen till det 8-växlade Alfinenavet sker via Gates-tandrem. Tillsammans ska det ge en tyst och hyfsat underhållsfri drivlina. Under den egendesignade cykelkorgen sitter belysning i form av två LED-lampor. För den som inte klarar sig med den lilla originalmonterade Shimano-displayen finns alltid möjlighet att via Bluetooth använda den egna mobilen som skärm.

Ecoride Verve S1 Svenska Cykelmässan 2019
Ecoride Verve S1

Verve är hybridcyklar i Ecorides premium-segment. Till 2019 uppdateras modellerna med nytt utseende på ramarna och nya motorer. Verve har stel framgaffel och Shimano Steps E5000 motor. Verve S1 har utrustats med dämpad framgaffel och den något starkare Shimano Steps E6100-motorn.

Ecoride Moose Svenska Cykelmässan 2019
Ecoride Moose

Nya Moose är Ecorides satsning på en kraftigare modell av MTB-karaktär. Moose rullar på 29”-hjul och har en dämpad 100 mm framgaffel. Geometrin har lång hjulbas och flack gaffelvinkel för att vara stabil på ojämna underlag. Mittmotorsystemet är Shimano Steps E6100 med ett 418 Wh batteri. Drivlinan har utanpåliggande växlar med en framklinga på 38T i kombination med en 10-42T-kassett bak. Moose har utrustats med heltäckande skärmar, pakethållare och belysning. Det finns fästen i ramen för tre flaskhållare där fästet i överröret även kan användas till att fästa Abus vikbara lås Bordo.

Mer information finns hos Ecoride