Harley-Davidson har nyligen släppt en video som visar företagets framtida satsning på något de kallar More roads to Harley-Davidson. Satsningen är tänkt att bredda HDs målgrupp och locka till sig nya kunder inom flera olika segment än tidigare. Videon visar upp en hel del traditionellt bränsledrivna motorcyklar som nu även blir lite mer offroadinriktade än vad vi sett från HD tidigare. Att HD även satsar på elmotorcyklar har de visat upp tidigare med prototypen Livewire som nu är produktionsklar och redo att levereras augusti 2019.

Harley-Davidson Emobility

Det riktigt intressanta är dock vad som skymtar förbi mellan de olika klippen. HD visar upp skisser på vad som ser ut att vara en rejäl satsning på e-mobility med en massa olika koncept på eldrivna modeller. Med den enorma utveckling och därtill massiva försäljningen som just nu pågår inom elområdet kan man tänka sig att HD vill vara med och ha del av kakan. HD har dock säkert lite av sin image att tänka på och de flesta av skisserna visar upp lite tuffare design och Flattrack-inspirerade modeller.

Harley-Davidson Emobility

De flesta av dem saknar även pedaler men det finns en skiss som kan liknas med en heldämpad eMTB. Vi får dock se om det blir en traditionell elassisterad laglig variant som måste trampas. För som den djupa speakerrösten uttrycker det med ”We are creating more new products that are easier to ride than a bicycle. Just twist the throttle and go” kanske det blir något som inte behöver trampas.

Harley-Davidson Emobility

Hur som helst så är det en spännande elsatsning som HD gör. Men inte så speciellt överraskande egentligen. Vi ser allt fler företag som aldrig tidigare sysslat med elcyklar eller liknande som nu vill ge sig in i den kraftigt växande e-mobility-branshen och HD är bara en av många aktörer som kommer dyka upp framöver.

Se hela videon från Harley-Davidson