Med anledning av Coronakrisen har Svenska Cykelförbundets styrelse beslutat att förlänga stängningen av den nationella tävlingsverksamheten i ytterligare en månad. Det innebär att det fortsatt råder totalt tävlingsstopp för alla typer av nationella cykeltävlingar, samt stopp för klubb- och distriktstävlingar till och med den 31 maj. Restriktionerna gäller även landslagssammankomster och läger i landslagsregi. Styrelsen återkommer med besked om tiden efter 31 maj senast den 20 maj 2020.

UCI har sedan tidigare förlängt tävlingsstoppet i den internationella tävlingskalendern till 1 juli 2020 och för World tour-event till den 1 augusti. Förbundsstyrelsen väljer ändå att införa restriktioner månadsvis. Detta för att inte stänga dörren till den nationella tävlingssäsongen helt, ifall regeringen lättar på nuvarande restriktioner om sammankomster med fler än 50 personer.

Förbundsstyrelsen resonerar att man kan komma att lätta på restriktionerna successivt, beroende på hur regeringen och Folkhälsomyndigheten agerar framåt. Det skulle kunna innebära att man i första hand lättar på restriktionerna för klubbar och distrikt, för att successivt öppna den nationella tävlingskalendern. Under nuvarande förhållanden råder dock fortsatt tävlingsförbud till och med den 31 maj. Och förbundsstyrelsen återkommer med besked för tiden efter 31 maj – senast den 20 maj.

Med anledning av Coronakrisen har den nationella tävlingsverksamheten varit stängd sedan den 13 mars, då regeringen förbjöd sammankomster med fler än 500 personer. 2020-03-27 skärpte regeringen reglerna och förbjöd sammankomster med fler än 50 personer. Svenska Cykelförbundets styrelse gick då ut med nya rekommendation till klubbar och distrikt, och avrådde klubbar och distrikt helt från att arrangera tävlingar på distrikts- och klubbnivå.

Läs mer hos Svenska Cykelförbundet

Föregående artikelVätternrundan 2020 ställs in
Nästa artikelSkandisloppet blir Landsvägs-SM 2020