Tyska Ghost presenterar en 27,5 Freeride, en ny Gravel och självklart även en ny eMTB.

Ghost FR AMR

Ghost FR AMR 2019Nya FR AMR är en 27,5-tums Freeride/Bikepark-cykel med 165 mm slaglängd fram och 160 mm bak. Modellen har funnits tidigare i sortimentet men har omarbetats till 2019.

Ghost FR AMR 2019

Bakdämparlänkaget har en nydesignad Rocker och hela bakänden uppges ha blivit 30 % styvare mot tidigare. Geometrin har 64,5° gaffelrörsvinkel och 76° sadelrörsvinkel. Kedjestagen är 440 mm långa.

Ghost Gravel

I stort sett alla tillverkare släpper någon typ av Gravel till 2019. Ghost som i grunden är en MTB-tillverkare väver också in en hel del MTB i sin tolkning av en grusvägscykel.

Ghost Fire Road Rage Gravel

Den nya modellen heter Fire Road Rage och har en ram i kolfiber vars tunna sadelstag uppges ha upp till 3 cm av ”fjädringsrörelse” för bakhjulet. Modellen utrustats med 29×2,0” MTB-däck och en vevlagerstandard som även passar MTB-vevpartier. Växelsystemet saknar fäste för framväxel och är enbart anpassat att användas med enkelklinga.

Ghost nya Gravel kommer även i en mer äventyrsanpassad version kallad Road Rage.

Ghost Road Rage Gravel

Hybride SL AMR X

Ghost nya AM/Enduro eMTB Hybride SL AMR X baseras på märkets trampdriva SL AMR men har anpassats för den extra elassistansen. Främst märks det på hjulstorleken som är olika fram och bak. Fram sitter ett något smalare 29-däck och bak ett bredare 27,5 plusdäck. Konceptet med differentierade hjulstorlekar härstammar ursprungligen från MX/Enduro och är något vi ser allt mer bland eMTB-tillverkare.

Ghost Hybride SL AMR X 2019

Hybride SL AMR är utrustad med Shimano STEPS E8000 motor och ett 504 Wh batteri. Batteriet har Ghost valt att inte integrera i ramen utan montera i en öppen design för att få bättre värmeavledning. Ett ”löst” batteri är även enklare att byta ut direkt mot ett nytt fulladdat vid laddstationer uppe i bergen.

Ghost Hybride SL AMR X 2019

Ramen har en huvudtriangel i kolfiber med en baksving av aluminium. Slaglängden är 160 mm fram och 140 mm bak. Länkaget är Four-bar och har utrustats med en coil-dämpare. Geometrin och utrustning har anpassats för långa klättringar i alperna. Sadelrörsvinkeln är 75,2° och RockShox framgafflarna har Dual Position för att kunna sänka dem 20 mm när det går brantare uppför i långa perioder.

Video från Eurobike

Christian från Ghost berättar mer om nyheterna

Mer information finns hos Ghost