(Pressmeddelande från Cykelvasan)

Att säga ja till varandra efter målgång i Mora fortsätter vara attraktivt för Vasaloppets kära deltagare. Flera par har anmält att de önskar vigas i augusti under Vasaloppets sommarvecka 2019 och redan nu har fyra par anmält att de vill gifta sig under Vasaloppets vintervecka 2020.

Gemenskapen, strävan framåt, topparna och dalarna. Att genomföra Vasaloppet har många gånger liknats vid äktenskapet och att till slut nå fram till den klassiska målportalen i Mora är en eufori som många menar absolut kan liknas med känslan att säga ja till en älskad partner.

– Intresset för drop in-vigslar i samband med genomfört Vasalopp på skidor, cykel eller till fots har vida överträffat våra förväntningar. För oss känns det otroligt roligt att så många väljer att gifta sig när vi erbjuder vigslar i samband med målgången i Mora. Störst av allt är kärleken, säger Karolina Pernling, tillförordnad kyrkoherde i Mora församling.

Totalt vigdes 17 par i världspremiären för ski in-vigsel under Vasaloppets vintervecka 2019. Och kärleken verkar fortsätta gro i startleden i dalaskogarna; även under Vasaloppets sommarvecka kommer alltså flera par att vigas i samband med Cykelvasan, Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten, så kallade bike in-vigslar och run in-vigslar.

Flera par har dessutom redan nu anmält att de vill vigas efter något av skidloppen under Vasaloppets vintervecka 2020. Erbjudandet om giftermål direkt efter målgång i Vasaloppet verkar alltså vara här för att stanna.

– Vasaloppet betyder så mycket för många människor. De tränar tillsammans och åker loppet tillsammans och det är mycket mer än bara en happening. Precis som giftermålet. Från början var vi oroliga att vi skulle få ihop ens ett par men nu har vi hjälpt 17 stycken att komma till skott och gifta sig och ännu fler verkar det bli, säger Matts Sandström, tidigare kyrkoherde i Mora församling och en av initiativtagarna till drop in-vigslar i samband med Vasaloppet.

Bike in-vigslar och run in-vigslar under Vasaloppets sommarvecka 2019 arrangeras i prostgården i Mora följande datum och tider:

  • Cykelvasan Öppet Spår
    Fredag 9 augusti, kl 12-17
  • Cykelvasan 90
    Lördag 10 augusti, kl 12-17
  • Ultravasan 45, Ultravasan 90, Vasakvartetten och Vasastafetten
    Lördag 17 augusti hela dagen

Sommarbröllop i Vasaloppsarenan? GÖR SÅ HÄR:

1. Fria till din partner och få ett ”JA”.
2. Beställ hindersprövning från Skatteverket i god tid.
3. Spring eller cykla i mål under Vasaloppets målportal och fortsätt till prästen.
4. Säg ”JA” en gång till.

Läs mer och anmäl dig på: www.svenskakyrkan.se/mora/run-in–bike-in-vigsel

(Foto: Cykelvasan)