Trek meddelar idag att den schweiziska MTB-stjärnan Jolanda Neff ansluter till Trek Factory Racing XC. Därmed lämnar 25-åriga Jolanda sin tidigare arbetsgivare polska Kross Bikes som hon framgångsrikt tävlat för de senaste två åren. Den tidigare XC-världsmästaren och trefaldige världscupvinnaren fortsätter såklart att fokusera på XC men kommer även att tävla i utvalda race med Trek Factory Racing Cyclocross-teamet och Trek-Segafredo-landsvägslaget.

“Jag är väldigt glad över att få vara med i Trek-familjen, säger Neff. Jag älskar Trek som märke och gillar deras filosofi att utveckla starka kvinnolag parallellt med sina manslag. Det är också väldigt trevligt att kunna få tävla i MTB, CX och Landsväg under en och samma familj. Det har varit min dröm att kunna få tävla på högsta nivån med de snabbaste cyklarna inom flera olika discipliner och nu har jag hittat den perfekta partnern.”

I teamet kommer Neff att tävla tillsammans med lagkamraten Emily Batty som fortsätter i Trek Factory Racing XC under 2019 och framåt. Som arbetsredskap kommer de att använda sig av HTn Procaliber och heldämpade Top Fuel.