Kona kommer med en elassisterad version av lastcykeln Ute och en helt ny heldämpad eMTB.

Electric Ute

Ute är Konas recept på en transportlösning som kan komma att ersätta bilen för att frakta allehanda grejer som exempelvis dagligvaror, barn, surfbrädor mm. Ute har en stor pakethållare som kan utrustas med packlösningar som väskor och träflak. Till 2019 får den trampdrivna Ute sällskap av Electric Ute som med sin elmotor är tänkt att underlätta vid tunga laster och/eller branta uppförsbackar.

Kona electric Ute

Electric Ute har en Bosch Performance CX motor på 250 W och ett Bosch Powerpack-batteri på 500 Wh som sitter semiintegrerat i ramen. Den elektriska Ute har uppgraderas med kraftigare gaffel med genomgående axel och konisk styrrör för att styva upp fronten vid tunga transporter. Skärmar och inbyggd belysning kommer som standard. Electric Ute rullar på 47 mm breda 650b-hjul för att ge stabilitet och låg tyngdpunkt. Stabilt blir det även när Ute parkeras då det vikbara Ursus Jumbo stödet breddar ut till 47 cm.

Remote CTRL

Remote CTRL är Konas första heldämpade eMTB och är tänkt för normal till avancerad stigcykling med en geometri som lånar influenser från Konas Process-modeller. Fjärrkontrollen rullar på 27,5+ hjul och har 150 mm slaglängd fram och 132 mm bak.

Kona Remote CtrlMotorn som assisterar Remote CTRL är en Bosch Performance CX på 250 W med ett Bosch Powertube batteri på 500 Wh som integrerats i diagonalröret. Allt styrs och övervakas med en Bosch Purion display.

Video från Eurobike

Konas produktmanager Trevor Porter går igenom de nya el-modellerna

Mer info om Electric Ute och Remote CTRL finns hos Kona