Lidingöloppet MTB är det senaste evenemanget som drabbas av coronapandemin. Tävlingen skulle ha arrangerats den 2 maj men flyttas nu till 26 september och körs i samband med den vanliga Lidingöloppshelgen för löpare.

– Våra deltagares hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och mot bakgrund av situationen i landet känns det självklart att flytta vårens planerade lopp till i höst. Samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att träna och att träna utomhus, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

För att få plats den dagen bland övriga löpararrangemang kommer cykelevenemanget att avgöras på kvällstid med start klockan 19.00. Därmed blir cykel med belysning, pannlampa och reflexväst obligatorisk. Genom ändringen så stryks de ursprungliga tävlingsklasserna och sträckorna 23 och 63 km. Lidingöloppet Natt MTB kommer enbart att köras i klassen 30 km motion, i olika fartgrupper. Bansträckningen kommer att gå på Lidingöloppets klassiska 30 km bana, med några små justeringar av säkerhetsskäl.

– Vi tror och hoppas att möjligheten att få cykla den klassiska tremilsbanan under själva Lidingöloppshelgen i mörkret på kvällen blir en extra häftig upplevelse för våra deltagare, säger Cecilia Gyldén.

Mer information hos Lidingöloppet