(Pressmeddelande från SCF)

Med temperaturer upp emot 35 grader blev årets första upplagan av Lugnet XCO och deltävling fyra i SWE Cup en riktigt utmaning för cyklisterna.
– Det har varit en tuff och varm dag, säger Linn Gustafzzon, vinnare av damelit.

Lugnet XCO är ett nytt event i den svenska MTB-kalendern, och bakom det hela står Falu CK och Borlänge CK. Tävlingen avgjordes på den nybyggda banan som finns på Lugnets stora mountainbikearena. Sigurd Pedersen, Lillehammer CK vinnare i herrelitklassen beskriver banan som en av det bästa han har kört.

Lugnet XCO 2018

I herrelitloppet var det tre cyklister ut i täten direkt. Emil Lindgren, Serneke Allebike Cykelklubb, Sigurd Pedersen, Lillehammer CK och Eirik Pettersen, Lillehammer CK följdes åt under större delen av loppet. Men med två varv kvar gick Sigurd Pedersen upp i ledning och kunde öppna upp en tio sekunders lucka till Emil som han sedan behöll in i mål.

– Det känns helt otroligt och att kunna köra med legenden Emil Lindgren känns riktigt roligt, säger Sigurd Pedersen.

Lugnet XCO 2018

I damelit tog Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes Cykelklubb kommandot direkt från start och skapade sig en betryggande ledning under de två första varven som hon sedan kontrollerade loppet igenom. Tvåa blev Kajsa Snihs, Idrottsklubben Jarl Rättvik och tredjeplatsen gick till Kajsa Salmela, Korson Kaiku/Team Trek Women Finland.

– Känns jätteskönt, nu blir det vila någon dag och så hoppas jag på en formtoppning innan SM, säger Linn Gustafzzon.

Lugnet XCO 2018

Nu kommer Sverigeeliten på mountainbike ladda om för att sedan köra om mästerskapsmedaljerna under mountainbike-SM som avgörs på Frösön i Östersund med start 18 juli. SM kommer ni kunna följa live på scf.se.

Resultat

Herrelit:

1a. Sigurd Pedersen, Lillehammer CK
2a. Emil Lindgren, Serneke Allebike Cykelklubb
3a. Eirik Pettersen, Lillehammer CK.

Lugnet XCO 2018

Damelit:

1a. Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes Cykelklubb
2a. Kajsa Snihs, Idrottsklubben Jarl Rättvik
3a. Kajsa Salmela, Korson Kaiku/Team Trek Women Finland

Lugnet XCO 2018

(Fotograf: Niklas Wallner)

Föregående artikelABS-bromsar från Brake Force One
Nästa artikelLucas Eriksson slutade femma på U23 EM