Lucas Eriksson, Motala AIF CK hade piggast ben under herrelitens linjelopp och får nu bära den svenska mästartröjan ett år framöver.

– Det var ett av de stora målen den här säsongen så det känns jätteskönt, säger Lucas Eriksson efter vinsten.

Tolv varv på den 15,4 kilometer långa banan visade sig bli ett rejält test för den svenska herreliten. Av det lite drygt hundra cyklister som stod på startlinje så gick endast 33 cyklister i mål.

På sista varvet hade Lucas Eriksson, Motala AIF CK och Tobias Ludvigsson, CK HVR16 skapat sig en lucka till resten och de två fick göra upp om guldet i en slutspurt. I spurten hade Lucas Eriksson piggast ben och kunde ta hem segern före Tobias Ludvigsson. Tredjeplatsen gick till Gustav Höög, CK HVR16.

– Det har varit hårt hela dagen men har ändå känts bra och väldigt skönt att lyckas vinna idag, säger Lucas Eriksson.

Pallen Herrar Elit SM Landsväg 2018

Resultat:

Herrelit: 
1a. Lucas Eriksson, Motala AIF CK

2a. Tobias Ludvigsson, CK HVR16

3a. Gustav Höög, CK HVR16

Damjuniorer

Det delades även ut medaljer i damjuniorklassen där Julia Borgström, Höllviken CK var starkast och tog hem guldet före Saga Molin, Varbergs MTB och Ellen Stålberg, Höllviken CK.

– Sjukt häftigt, visste att jag hade bra chans på tempot men det här är lite över förväntan. Kommer ta ett tag att förstå, säger Julia Borgström, Höllviken CK.

Julia Borgström, Höllviken CK som tidigare under veckan tog hem segern på tempot lämnar därmed Båstad med dubbla junior SM-guld.

Pallen Dam Junior SM Landsväg 2018

Resultat Damjunior: 

1a. Julia Borgström, Höllviken CK

2a. Saga Molin, Varbergs MTB

3a. Ellen Stålberg, Höllviken CK

Komplett resultatlista hittar du här.

Med detta sätter vi punkt för Cykel-SM landsväg 2018 som blev ett av de större evenemang på länge då samtliga tävlingsklasser samlades i Båstad och Torekov under midsommarveckan. Förutom att senior- och junior gjort upp om medaljer och mästartröjor har även upp emot 100 svenska mästare i klasserna ungdom, masters och paracykel korats.