Cyklar för stadscykling lever ofta ett undanskymt liv och får inte så mycket uppmärksamhet. Vilket är i sin ordning då cyklar som används till och från arbetet, skolan eller stationen bör vara så diskreta och billiga som möjligt för att inte dra till sig blickar från diverse kriminella element. ROSE vill nu sticka ut och sätta lite guldkant på vardagscyklingen och lanserar en serie lyxiga citycyklar för den som är stadd i kassa men framförallt har någonstans att låsa in sin cykel under arbetstid.

CPTL som modellen heter ska enligt ROSE uttalas {‘kæpitǝl} vilket vi antar syftar på att det är en cykel som är tänkt att användas i huvudstaden eller att det rör sig om en stor summa pengar. Det senare stärks av att prislappen för CPTL börjar på 28 900 kronor.

Rose-CPTL-Street
Rose CPTL Street. Pris 32 279 kr.

För den summan får köparen en cykel med ram och gaffel som är tillverkad i kolfiber och där integration har varit ett ledord i designprocessen. Den integrerade styrstammen utgör en förlängning av den bågformade linjen som startar vid baknavet och via sadelstag och ovanrör slutar vid styret. Designen ger en ram som är förhållandevis hög i fronten men som har slopats kraftigt för att ge utrymme för grenen när fötterna behöver sättas ner. Vajerdragningen är i stort sett helt dold förutom framför styret där varjar och ledningar från reglagen syns kort innan de försvinner in i styrstammen. Färgen på CPTL är silver med svarta detaljer och komponenter.

CPTL finns i tre olika utrustningsnivåer; Retro, Street och Speed. Samtliga modeller har utrustats med 11-växlat Alfine-nav som drivs via en CDX-tandrem från Gates. Bromsarna är hydrauliska Shimano-Metrea skivbromsar med 140 mm bromsskivor. Lädersadeln från Brooks sitter monterad högst upp på en komfortsadelstolpe i kolfiber.

Rose-CPTL-Retro
Rose CPTL Retro. Pris 33 392 kr.

Det som skiljer modellerna åt är att Retro och Street har utrustats med 650b-hjul med 50 mm breda däck och tillhörande väderskyddande stänkskärmar. De har navdynamo i framhjulet och StVZO-godkänd* belysning. Retro har även fått brun sadel, bruna handtag och däck med brunfärgad däcksida.

Rose-CPTL-Speed
Rose CPTL Speed. Pris 28 938 kr.

Modellen Speed är mer inriktad mot de som gillar fart och har utrustats med större 700C-hjul med 38 mm däck och saknar även skärmar och belysning. Vikten på Speed är 10,5 kg jämfört med 12,0 och 12,5 kg på de andra.

Rose-CPTL-Specs

Mer information om nya CPTL finns hos ROSE

*StVZO är en tysk vägtrafikförordning vars godkännande innebär att lampans styrka och ljusbild är anpassad så att inte bländar andra trafikanter.