Trial-fenomenet Danny MacAskill samarbetar med cykelkomponenttillverkaren Crankbrothers och tillsammans har de tagit fram en ny design på sin plattformspedal Stamp 7 MacAskill Edition. Det slutgiltiga utseendet bestämdes genom en omröstning på sociala medier där fansen fick välja ut en design av tre förslag. Den nya MacAskill-pedalen har en svart basfärg dekorerad med vita ränder. Pedalen har en låg bygghöjd på 11-13 mm och är utrustad med 10 justerbara pinnar per sida.

Crankbrothers STAMP7 Danny MacAskill

Pedalen finns i två storlekar; en mindre som är tänkt att passa fotstorlekar 37-43 och en större för storlek 43-49. Eller som i Dannys fall passar till två olika discipliner. Den större använder han när han trixar runt på sin trialcykel i staden och den mindre på sin MTB i skogen.

– Jag vet att det kanske låter lite bakvänt, men den större pedalen på trialcykeln gör att jag lättare kan få grepp om pedalen. Jag känner att jag har full kontroll när jag exempelvis gör en tailwhip, förklarar Danny. Den mindre pedalen på stigcykeln gör att jag känner mig mer säker i när jag slår i stenar eller kör på rotiga stigar. Det viktigaste för mig är att pedalen är hållbar och stabil samtidigt som den ska ha bra grepp med piggarna, vilket är speciellt viktigt på de blöta stigarna vi har här i Skottland. Stamp 7 pedalen har hittills varit helt lysande och jag ser fram mot fler slaskiga turer denna vinter.

Hur fungerar de nya pedalerna i verkligheten? Kolla in när Dannys två personligheter Trail-Danny och Enduro-Danny tävlar om vem som kan sätta flest trick med de nya pedalerna.

Mer information hos Crankbrothers

(Foto: Dave Mackison/Crankbrothers)