Nu finns möjligheten att hyra en cykel till Vätternrundan. Tack vare ett nytt samarbete med sajten listnride kan deltagare boka sin racercykel på webben och hämta upp den på mässområdet.

– Genom det här samarbetet får framför allt våra internationella deltagare möjlighet att hyra en bra cykel till loppet. Samtidigt hjälps vi åt att bidra till en lite mer hållbar värld, förklarar Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Varje år kommer tusentals cyklister långväga ifrån för att delta i något av Vätternrundans olika lopp. För många av dem kan cykeltransporten vara svår att lösa. Därför har Vätternrundan inlett ett samarbete med listnride, en webbsajt där det går att hyra cyklar för mer specifika behov.

– Många långväga deltagare kan ha svårt att transportera sin egen cykel till Motala, säger Ulrika Smith Svenstedt. Därför känns det mycket bra att nu kunna erbjuda dem en bra lösning.

listnride samarbetar med både cykelbutiker, cykelmärken och olika cykellopp för att ge deltagarna möjlighet att hyra bra, anpassade cyklar för det specifika loppet. Vätternrundan har en egen sida på sajten där alla tillgängliga racercyklar finns presenterade med bild och text.

– Den som vill hyra en cykel kan smidigt bläddra runt i utbudet och boka sin cykel online, säger Olivia Sørensen Öhlen, kommunikations- och marknadsansvarig för listnride. Före loppet hämtar man upp cykeln i mässområdet där vi finns på plats och kan hjälpa till med alla justeringar. Vi ser till att cykeln är utrustad med det som krävs för att delta i Vätternrundans lopp.

Möjligheten att hyra en cykel under loppet gör det möjligt för ännu fler att delta i Cykelveckan, menar Ulrika Smith Svenstedt.

– Vätternrundan jobbar aktivt för en hållbar utveckling och cykeln är en symbol för fysisk aktivitet, hälsa och miljömedvetenhet. Genom att erbjuda möjligheten att hyra sin cykel vill vi uppmuntra till hållbara val och få fler att komma och delta.

Här kan du hyra ut eller hitta en cykel till Vätternrundan: listnride.com/vatternrundan

Anm: Just nu finns cirka ett 50-tal racercyklar av märket Simplon Kiaro att hyra till Vätternrundan. Några av dem är dock redan nu bokade för helgen 14-15 juni. Så det gäller nog att vara snabb. Hyrpriset ligger på €90 för ett dygn.