Det svenska cykelmärket Bikeid har genomfört ett designsamarbete med biltillverkaren Mini. Resultatet är en elcykel som lånar designelement av laddhybriden Mini Countryman och där den gula nyansen från bilens laddlock går igen i cykelns framgaffel.

Projektet har letts av Bikeid:s chefsdesigner och ena grundare Anders Dahlberg och bygger på modellen Diamond-E. Cykeln har en ram av stål och en totalvikt på under 15 kg. Hjulen är 28-tum med 25 mm däck och bromsas med fälgbromsar. Elmotorn på 250 W är placerad i baknavet och innehåller även ett batteri. Räckvidden uppges till 30-40 km och batteriet tar cirka tre timmar att ladda. Batteriet laddas även vid bromsning via en regenererande bromsfunktion. Motorsystemet har inget reglage eller display på styret utan startas genom att börja cykla och sedan trampa tre varv bakåt varvid motorn aktiveras. Motorn stänger av sig själv när cykeln stått stilla i två minuter.

Den som vill kunna se information och ändra inställningar får ladda ner appen Bitride. Appen visar hastighet, batteristatus och effekt, och det går att ställa in motorns assistansnivå, toppfart (max 25km/h) och nivå av regenererande bromsfunktion.

Bikeid:s Mini-tolkning kommer att tillverkas i en begränsad upplaga och kostar 23 000 kronor.