Ifjol lanserade Thule en serie XC-vätskeryggsäckar med namnet Vital. Det verkade då ha funnits ett uppdämt sug bland cyklister efter en Thule-cykelrygga då hela sortimentet av Vital sålde slut på bara två månader. Thule blev själva något överraskande av efterfrågan men kände säkert på sig att de hade gjort något rätt och utökar nu sitt ryggsäckssortiment med två nya modeller.

Thule Rail för MTB-Enduro

Rail är Thules tuffaste vätskeryggsäck och vänder sig till stigcyklande MTB-cyklister som även sysslar med Enduro-racing. Rail kommer i tre versioner. En med 8-liters packvolym, en med 12-liter och en Pro-variant av 12-litarn som har inbyggt ryggskydd.

Thule Rail 12 Pro Enduro

Ryggskyddet är tillverkat av två lager Koroyd som ger skydd samtidigt som det är flexibelt, följsamt och ventilerat. Samtliga Rail-säckar har en 2,5 liters vätskeblåsa. Vätskeslangen har Thules patenterade fastsättning ReTrakt som består en rad av magneter i slangänden som automatiskt styr och håller fast slangen på axelremmen när munstycket släpps från munnen.

Thule Ride 12 Pro Koroyd

Utsidan av Rail har utrustats en mängd olika remmar för att kunna spänna fast hjälmar och avtagbara hakskydd. Det finns även öglor till knä- och andra skydd. Midjebältet har ett extra fack på varje sida för prylar man vill ha lättåtkomliga, som annars normalt ligger i cykeltröjans ryggfickor. Bröstremmen sitter positionerad så att ryggsäcken ska sitta stabilt och ge en tight känsla mot kroppen. Remmen kan enkelt justeras ut för att öppna upp lungorna i klättringar och dras åt när det sedan bär av utför.

Thule Ride 12 Pro

Midjebältet, axelremmarna och baksidan mot kroppen har försetts med stoppning som har kylkanaler. På insidan finns fack för vätskeblåsan och ett helt gäng småfack för att organisera verktyg, pumpar, slangar, kläder mm. Rail kommer i två färger; svart eller grönt.

Thule Ride 12 Pro

Rail finns ute på marknaden våren 2019. Några svenska priser är ännu inte meddelade. Priserna i Euro som angetts är €129 för Rail 8, €149 för Rail 12 och €199 för Rail 12 Pro.

Thule Uptake för cykel och friluftsliv

Nya Uptake är en serie enklare ryggsäckar som positionerar sig under Vital och är tänka för lite mer rekreationell cykling och andra typer av friluftsaktiviteter.

Thule Uptake

Uptake kommer i tre storlekar 4, 8 och 12-liter samt en juniormodell på 6-liter. Juniormodellen är designad för dem med mindre överkropp och passar 8-12-åringar. Juniorsäcken har en vätskeblåsa på 1,75 liter och de övriga på 2,5 liter. Samtliga har Thules magnetiska fastsättning ReTrakt för vätskeslangen.

Uptake finns ute på marknaden våren 2019. Priserna i Euro är från €69 till €119.

Julian från Thule tar oss igenom de nya ryggsäcksmodellerna

Thule UpRide cykeltakräcke

I Thules monter på Eurobike fanns mer än bara de nya ryggsäckarna. En produkt som lanserades till säsongen 2018 var Thules nya takmonterade cykelhållare Upride.

Den nya cykelhållaren klämmer inte runt cykelramen som tidigare utan använder sig istället av två klämmor runt framhjulet. Fördelarna enligt Thule är att hjulet med sitt däck av gummi är betydligt mer oömt att klämma runt än en ram i kolfiber eller tunn aluminium. Hos cyklar med flaskställ eller heldämpade cyklar med sina länkage kan det dessutom vara svårt att hitta plats för ram-klämman.

Thule Upride Roof bike rack

Den främre klämman ställs in med avseende på hjulstorlek. Klämmorna passar hjulstorlekar från 20-tum upp till 29 Plus och Fatbike. Cykeln lyfts sedan upp i hållaren och den bakre klämman viks framåt och pumpas åt mot däcket. Bakhjulet låses fast med en stropp. Upride innehåller även ett vajerlås som dras ut ur takräcksskenan och sätts fast runt cykelramen.

Eric från Thule går igenom Upride och visar hur cykeln monteras

Mer information om de nya ryggsäckarna och cykelhållaren finns hos Thule.