Shimanos tillbehörsmärke PRO lanserar nya höj/sänkbara sadelstolpar, breda Gravelstyren och väskor för äventyr.

PRO Koryak sadelstolpar

PRO uppdaterar sin serie av höj/sänkbara sadelstolpar med ytterligare nya modeller med slaglängd mellan 70 till 170 mm.

Shimano Pro Koryak Dropper

PRO Koryak 120 introducerades 2017 och då med 120 mm slaglängd. Nu adderas nya modeller med både längre och kortare slaglängd. Den mest långslagiga Koryak 170 har intern dragning av vajer och kommer i 30,9 och 31,6 mm diameter. Mellanmodellen Koryak 150 kommer i två versioner antingen för extern eller intern dragning och finns även den i 30,9 och 31,6 mm. Koryak 70 är avsedd för Gravel eller XC och kommer i 27,2 mm diameter med extern dragning.

Shimano Pro Koryak Dropper

Koryak 170 och 150 med intern dragning levereras med en ny remote som är speciellt avsedd att användas i ett 1x-växelsystem. Koryak 150 med extern dragning och Koryak 70 får en universell remote som passar både 1x och 2x system.

Den nya Koryakstolparna finns på marknaden i oktober 2018.

PRO Gravel-styre

PRO har tidigare haft komponenter för både landsväg och MTB. Nu utökas sortimentet med komponenter för den snabbt växande cykelkategorin Gravel. Först ut är ett nytt styre och en serie packväskor.

Den nya serien Gravelstyren som lämpligt nog kallas Discover är tillverkade i 6066 aluminium och kommer i två olika versioner. Discover Medium Flare är utsvängt 12° (flare) i nederkant vilket adderar 2,35 cm bredd på varje sida. Styret finns i 40, 42 och 44 cm bredd. Vikten uppges till 270 gram.

Shimano Pro Gravel Handlebar

Discover Jumbo Flare har 30° flare som adderar 6,7 cm bredd på varje sida för maximal kontroll. Styret finns i 42 och 44 cm bredd där 42 cm styret är hela 55 cm brett i ändarna. Vikten uppges till 280 gram.

De nya Gravel-styrena är kompatibla med Di2-systemets styrändskontakt EW-RS910 vilket innebär att kablarna kan dras semiintegrerat inne i styret och behovet av en extern kopplingsbox framme under styrstammen försvinner.

Styrena finns tillgängliga från oktober 2018.

PRO Gravel väskor

Bikepacking får fler och fler anhängare. PRO hoppar på tåget med en ny serie av packväskor avsedda för cykelbaserade äventyr.

Shimano Pro Gravel Bag

Serien består av en 8 liters vattentät styrmonterad väska, en 15 liters sadelväska, en 5,5 liters ramväska och en 0,75 liters mat/telefon/kreditkorts-väska som monteras på ovanröret vid styrstammen. Samtliga väskor har en grågrön färg och mjuka kardborreremmar som ska förhindra repor på ramen.

Shimano Pro Gravel Handlebar

De nya PRO-väskorna finns på marknaden i oktober 2018 i lagom tid för höst/vinteräventyren.

Video från Eurobike 2018

Cykelkanalen fick en pratstund med Ben Hillsdon från Shimano som berättar mer om nya Gravelsatsningen från PRO.

Mer information finns hos PRO