Open är en, förhållandevis, liten cykeltillverkare från Schweiz som grundades 2012 av Andy Kessler och Gerard Vroomen. Företaget tillverkar och säljer cykelramar med inriktning mot high-end segmentet och i liten upplaga.

Open ONE+ MTB

Open ONE+

ONE+ är i grunden en XC cykel men som i sin plusversion har utrymme för breda däck och kan köras med antingen 29 i storlek upp till 2,4″ eller med 27,5+ i storlek upp till 3,0″. Ramen i kolfiber är tänkt att användas ihop med en 100-120 mm gaffel.

Open ONE+

Modellen av ONE+ som visades upp på mässan var utrustad med Cannondales helt nya Lefty Ocho gaffel och Shimanos nya XTR. Att dessa komponenter återfanns redan nu hos en så pass liten tillverkare som Open är kanske lite överraskande då de knappt nått ut till några andra. Men trots sin litenhet är Open ett välrenommerat namn i branschen och kan snabbt få tillgång till de delar och komponenter de önskar.

Open ONE+ Lefty Ocho

Cannondale var för övrigt inte närvarande på årets Eurobike så den som ville klämma på nya Ocho fick chans att göra det hos Open.

Open U.P Gravel

Till varje Eurobike försöker Open göra något nytt som ska väcka lite extra uppmärksamhet. Detta år valde Open att samarbeta med cykeldatortillverkaren Omata och göra en limiterad upplaga på 20 exemplar av gravelcykeln U.P.

Open UP

Det som utmärker cykeldatorn från Omata är dess analoga utsida med visare som anger hastighet, distans och tid. Men under skalet finns en komplett GPS som kan lagra all tänkbar information från cykelturen. Färgsättningen på den limiterade upplagan är tänkt att likna en Omata-urtavla med dess siffror och skalstrek över hela ramen.

Open UP Omata

Ramen på U.P är i kolfiber och har en angiven vikt på runt 1000 gram. Även U.P kan användas med två hjulstorlekar. Antingen med 27,5/650B i bredder upp till 2,1” eller med 29/700C upp till 40 mm. Den speciella Omata-modellen som visades upp var utrustad med 1x-växelsystem, hjul från Enve och vevarmar från Praxis. Komplett uppgavs modellen väga 7,3 kg.

Video från Eurobike

Opens grundare och ägare Andy Kessler går igenom de nya modellerna.

Mer information finns hos Open