Orange visade upp en ny långslagig 29-HT och ett helt gäng prototyper på Eurobike 2018.

Crush 29 RS

Crush är Oranges långslagiga HT med lekfull geometri avsedd för aggressiv stigcykling. Tidigare har Crush enbart funnits med 27,5-hjul men efter önskemål från kunderna kommer den nu med större 29-hjul.

Orange Crush 29 RS

Ramen är i 6061-T6-aluminium har geometri för 140 mm gaffel. Crush 29 kan köras med antingen 29-däck i storlek upp till 2,6” eller med 27,5+ och tar då 3,0”.

Strange 329 DH

Orange visade inte bara upp produktionsklara modeller utan hade även med sig ett antal prototyper till Eurobike. En av dem var Strange 329 som är en storebror till DH-cykeln Strange 327 och som utrustats med 29-hjul enligt de senaste trenderna.

Orange Strange 329 DH

En något udda innovation och något man inte ser så speciellt ofta i den viktfixerade cykelbranschen är möjligheten att barlasta ramen med extra vikter. Vikterna, upp till runt 1 kg, placeras framför vevpartiet och ska ge hela cykeln en lägre tyngdpunkt samt förbättrade fjädringsegenskaper genom att ge en bättre balans mellan fjädrad och ofjädrad vikt.

Strange X9 Adventure

Den andra prototypen som Orange visade upp var Strange X9 som är en Gravel/Adventure-cykel avsedd för lite mer utmanande äventyr än slät grusvägscykling.

Orange Strange X9

Fram sitter en dämpad Fox-gaffel med 40 mm slaglängd. Sadelstolpen är av höj/sänkbar modell som aktiveras genom vänstra växelreglaget som är ledigt då Strange X9 saknar framväxel och enbart kommer med 1x-drivlina. Ram och gaffel har utrymme för 40C-däck

Crush E eMTB

Med sig till Eurobike hade Orange även en prototyp på en elassisterad Crush. De har sedan tidigare en heldämpad eMTB med Alpine 6E men ville kolla reaktionerna och om det fanns ett intresse kring en elassisterad HT-modell med klassiskt Orange-design.

Orange Crush E

Crush E bygger i grunden på Crush 27,5 men har fått lite extra hjälp av en Shimano Steps motor med halvintegrerat batteri. Ramen i aluminium har 150 mm gaffel och sväljer upp till 2,8”-däck. Orange själva var helt positiva till den nya modellen och tycker den vore ett bra tillskott till Orange-familjen. Men det återstår att se vad kunderna tycker om det blir produktion eller ej.

Video från Eurobike

Toby Pantling från Orange går igenom 2019 års nyheter och snackar om de nya prototyperna.

Mer information finns hos Orange

Föregående artikelTune 2019
Nästa artikelDT Swiss Landsvägshjul 2019