POC har en hel del nytt på gång till 2019 med bland annat en ny hjälm, nya landsvägströjor, Enduro/DH-kläder och en ny kollektion av pendlarkläder.

POC Omne Air SPIN

Omne är POCs senaste landsvägshjälm där utsidan med dess tvärgående ribbor har designats för att bli så låg som möjligt. Många cyklister gillar inte hjälmar med ett allt för högt utseende vilket Omne ska råda bot på och förhoppningsvis få fler att använda hjälm.

POC Omne Air SPINInsidan har skyddande EPS-material samt POCs egna SPIN-teknik som skyddar mot roterande våld. Passformen runt huvudet justeras med BOA 360° Fit-system.

POC Omne Air SPIN AVIP

Omne kommer i sju olika färger varav ett AVIP-utförande (Attention, Visibility, Interaction and Protection) med reflexdetaljer och där baksidans nedre del lackerats i lysande orange för att ge ökad synlighet. Vikten på Omne ligger runt 300 gram.

POC Omne Air Resistance SPIN

Omne kommer även i en Resistance-version som är tänkt för MTB eller pendlare som vill ha extra skydd.

POC Omne Air Resistance SPIN

Skillnaden mot normala Omne är att denna modell har utrustats med en liten skärm som extra skydd mot stänk, sol, regn mm.

POC VPD System Torso

Till 2019 kommer ett nytt kombinerat rygg- och bröstskydd. Materialet i skyddet är POCs VPD (Visco elastic Polymer Dough) som initialt är mjukt och följsamt men som hårdnar när det utsätts för slag. Skyddet har designats för att monteras på utsidan av kläderna.

POC VPD System Torso

Ryggskyddet har en skyddsklass på nivå 2 (EN1621-2) och är perforerat med kylhål för att ge bra ventilation. Bröstplattan har nivå 1 skyddsklass (EN1621-1). Sidoremmarna kan monteras på valfri höjd utmed sidan på ryggskyddets för att ge bästa passform. Bröstplattan kan även monteras av helt och ersättas av ett bredare midjebälte.

POC VPD System Torso

Då en film säger mer än 1000 bilder så låter vi Damian från POC gå igenom nyheterna och detaljerna

POC Kläder 2019

Inför 2019 kommer POC med en hel del klädnyheter för landsväg, MTB, Enduro och DH.

AVIP Essential tröja

POC AVIP Essential Ceramic Jersey

Lagom till det stundande höstrusket kommer POC med nya långärmade tröjor. En av dem finns i en speciell AVIP-version som dels är lysande orange för att synas men som även har försetts med ett keramiskt lager på ärmarna.

POC AVIP Essential Ceramic Jersey

Tanken är att lagret ska ge skydd genom mindre friktion när tröjan glider mot asfalten i händelse av en krasch och därmed ge mindre skrapsår på kroppen. Utsidan av tröjan är vindskyddad och insidan är flossad för värmeisolering.

Essential Light Jersey landsvägströjor

POC har redan förberett sig på att nästa sommar kommer bli lika varm som denna och har tagit fram nya lätta och luftiga landsvägströjor. Tröjorna är tillverkade av material som perforerats för maximal ventilation. Räcker inte det finns en hel dragkedja som kan öppnas helt och lufta ur ordentligt.

POC Essential Light Jersey

Tröjorna finns i olika färger i både dam och herrversion, men även i helsvart för den som inte vågar sticka ut.

Resistance Enduro och DH tröjor

Resistance är POCs sortiment av kläder där delar av tyget utrustats med extra skydd mot nötning och krascher.

Endurocyklister behöver kläder som är luftiga och välventilerade i klättringar men som samtidigt skyddar när det går utför. Endurotröjan har ¾-ärmar där nedre delen har förstärkts med Cordura som ger ett extra skydd. Baksidan är av luftigt tyg för att ge bra ventilation och har ryggfickor för att få med sig alla nödvändiga Enduro-prylar. Framsidan kan öppnas upp med en ¾-dragkedja för extra ventilation i långa uppförsbackar.

Resistance DH-tröjan är tillverkad i ett flexibelt material för att ge en tightare passform och kan köras med eller utan skydd under. De hellånga ärmarna har förstärkts med kevlar för extra skydd. Tröjan är en normal tröja som saknar dragkedja och ryggfickor.

Essential MTB

POCs kläder för XC, stigcykling och Enduro har fått nya färger till nästa säsong. Tröjor och byxor är färgmatchade och kan även kombineras över disciplinerna med exempelvis en DH-byxa tillsammans med en Enduro-tröja.

POC Essential MTB 2019

Ledordet för kläderna är flexibilitet och enkelhet där materialet är lätt och luftigt för att ge maximal ventilation

Damian fortsätter med att berätta om de nya kläderna

POC Commuter

Cykling till och från arbetet blir allt mer populärt men ibland är vädret inte alltid det bästa. POC har tagit fram en kollektion av pendlarkläder kallade POC and forth som ska skydda cyklisten från de yttre elementen.

POC Commuter Apparel 2019

Det är dock inte bara regn och rusk som kan vara kämpigt i den urbana stadstrafiken. Att synas för andra trafikanter kan ibland vara svårt. För att öka synligheten har de nya commuterkläderna utrustas dels med reflexdetaljer men även med magnetiska flärpar på framsida, rygg, ärmar och ben där det är tänk att små röda och vita lampor ska fästas.

POC Commuter Apparel Modular Light

En annan uppseendeväckande detalj är en speciell genomskinlig ficka på ryggen där det är tänkt att mobilen ska placeras. Med en speciell app (POC | SEE ME) kan mobilens skärm sedan användas för att lysa eller ge blinksignal genom röstkommando för att uppmärksamma andra trafikanter.

POC See ME App

Bland nyheterna finns bland annat nya Oslo som är ett regnställ med byxa och jacka. Snittet passar cyklister med exempelvis uppdragna hög bakdel på byxorna och bland detaljerna märks ventilationsöppningar och reflexer fram och bak. Montreal är en ny vindtät väst med stora ytor av reflekterande tyg och är tänkt som förstärkning över cykeltröja eller jacka.

POC Montreal Commuter Vest

För den som plötsligt överraskas av dåligt väder och snabbt vill ha ett regnskydd kommer POC med en poncho med tillhörande lösa ben som snabbt och enkelt går att ta på.

Damian avslutar genom att berätta om den nya pendlarkollektionen

Mer information om nyheterna finns hos POC