En Svensk Klassiker med klassikerloppen; Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet presenterar en ny utmaning i sin senaste klassiker; En Svensk Klassiker Korta.

För att genomföra En Svensk Klassiker Korta ska du under ett års tid genomföra 30 km skidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning. Starten för En Svensk Klassiker Korta är under Vätternrundans första helg 9-10 juni då Tjejvättern och Vätternrundan 100 km går av stapeln.

– Vi är väldigt glada över att få starta den nya klassikern hos oss på Vätternrundan, speciellt eftersom det då också är premiär för vårt nya lopp Vätternrundan 100 km. Vi kommer göra vårt bästa för att ge alla deltagare en riktigt bra start på sin klassiker, säger Gunilla Brynell Johansson, VD Vätternrundan.

En Svensk Klassiker Korta är totalt 141 km av utmaning för såväl tjejer som killar. Det är samma distanser som för Tjejklassikern som är en av dagens mest populära och uppskattade klassiker.

– En Svensk Klassiker vill tillsammans med loppen främja motion, hälsa och rörelse för alla och dessa lopp är ett stort steg mot det. Att nu även kunna erbjuda En Svensk Klassiker Korta till kompisgäng, par och familjer som vill ge sig på en riktig utmaning känns helt naturligt och rätt, säger Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

Lopp som ingår i En Svensk Klassiker Korta

Skidåkning 30 km: Kristinaloppet** | Engelbrektshalvan | Tjejvasan** | Kortvasan

Cykling 100 km: Tjejvättern** | Vätternrundan 100 km

Simning 1 km: Vansbro Tjejsim** | Vansbro Kortsim

Löpning 10 km: Rosa Bandet-loppet | Mix-gruppen

**Enbart Tjejlopp

Åldersgräns: En Svensk Klassiker Korta kan du göra från och med det år som du fyller 15 år, undantaget Tjejvasan där du kan starta från det år du fyller 17.

Mer information finns hos En Svensk Klassiker