(Pressmeddelande från Vätternrundan)

Mer än 23 000 anmälda cyklister står på startlinjen i världens största motionslopp på cykel den 15-16 juni. Så här kan du följa cyklisterna i Vätternrundan.

Vätternrundan är motionsloppet där elitcyklister och motionärer kämpar sida vid sida. Utmaningen att cykla 300 kilometer runt Vättern är tuff. Men lyckan när cyklisterna når målet i Motala är desto större.

Många av de 23 000 deltagarna kör Vätternrundan för allra första gången. För andra är cykelloppet en tradition och den årliga moroten för cykelträningen. På startlinjen i årets Vätternrunda den 15-16 juni finns till exempel fem deltagare som har cyklat 50 lopp eller mer. Två har cyklat samtliga lopp sedan starten 1966. Totalt sett har över 600 deltagare utmanat sig själva 20 gånger eller mer.

Live-sändning från banan

Under Vätternrundan kommer utvalda cyklister att köra med kameror som live-sänder direkt från banan. Live-sändningen kan följas av alla på sajten www.cykla.se och på Vätternrundans webbplats www.vatternrundan.se.

Vill du följa en cyklist under loppet?

Under loppet kan du följa cyklisterna på Vätternrundans webbplats och se vilka depåer och mellantider som har passerats. Du ser även när åkaren har gått i mål.

Vätternrundan 2018

Med appen RaceONE kan cyklister dela sitt lopp under Cykelveckan, vilket gör det möjligt att följa en cyklist i realtid. I RaceONE finns både officiella tider och livetracking som använder mobiltelefonens gps. Pris per följning: 20 kronor.

Det går dessutom att få sms med alla mellantider och sluttider för en särskild cyklist. Skriv in koden för loppet (Vätternrundan= V) följt av mellanslag och startnumret på den cyklist du vill följa. Skicka meddelandet till 72 456. Sms-tjänsten kostar 30 kronor.

Vill du se hur det gick för en cyklist efter loppet?

Efter loppet går det att söka på ort, namn eller startnummer på resultatsidan på webbplatsen för att få reda på tiderna för de lokala åkarna.

Direktlänk till Vätternrundans resultatsida över samtliga åkare:

http://vatternrundan.se/resultat/