Lördagen den 15 december kördes SBR #36 – Wilda Wäsby – i Apoteksskogen i Upplands Väsby. Upplägget för detta SBR var sju olika specialsträckor varav de fem första skulle köras två gånger innan de avslutande SS 11 och SS 12 kördes. Det var ingen gemensam genomrullning innan start vilket innebar att det var ett blint race. Deltagarantalet var som vanligt högt när det arrangeras SBR och totalt tog sig 40 herrar och fyra damer i mål.

Vintern har ännu inte riktigt nått Stockholmsområdet på allvar så något riktigt snörace blev det inte. Det låg endast ett tunt lager fjun på backen och temperaturen låg på någon minusgrad. Vädret ställde ändå till det för deltagarna. Det till en början hyfsat greppiga underlaget blev allt halare ju längre racet pågick och andra varvet bjöd tidvis på riktig halkfest med en hel del vurpor.

Herrklassen blev en riktigt tät historia. Vann gjorde Bullit med en marginal på ynka 2 sekunder ner till tvåan Jejje. Ytterligare 2 sekunder bakom kom trean H.

I damklassen blev det en överlägsen seger av KarinP som vann med drygt fyra minuter. Bakom segraren blev det desto tätare. Tvåan Millson var 11 sekunder före trean Hanna som i sin tur var 7 sekunder före fjärde och sista dam Karin_A.

Resultat SBR #36

Herrar

1. Bullit  11:18
2. Jejje   11:20
3. H.       11:22

Damer

1. KarinP  15:40
2. Millson 19:44
3. Hanna  19:55
4. Karin_A 20.02

Fullständig resultatlista finns att ladda ner här (PDF)

Bilder

Cykelkanalen var på plats och fotade. Blandade bilder från dagen finns i fotoalbumet

Bilderna är fria att använda för privata ändamål som typ FB, Instagram etc. Ange gärna Cykelkanalen.se som fotograf.

För att ladda ner bilder från fotoalbumet:

  • På dator och surfplatta: använd nerladdningspilen till höger om bilden
  • På Mobil: logga in på Flickr eller använd Flickr-appen. Alternativt gå till desktopläge (i webläsarens inställningar) och använd nerladdningspilen till höger om bilden

Video