Merida visade upp delar av sitt breda sortiment på Svenska Cykelmässan 2019. Nicklas Hansson går igenom några av nyheterna.

Merida One Twenty är en stigcykel med 29-hjul och 130/120 mm slaglängd. Namnet One Twenty har funnits med i Meridas laguppställning tidigare men till 2019 får modellen en hel del uppdateringar. Geometrin blir längre och flackare med 67,3° gaffelrörsvinkel. Bakdämparlänkaget har fått en ny design med flytande infästning och tillhörande Trunion-dämpare. One Twenty finns i ett gäng olika utrustningsversioner med ram i kolfiber eller aluminium.

Merida Svenska Cykelmässan 2019
Merida One-Twenty

Mission CX är en cykelcross som tagits fram för tävling men som enligt Merida passar lika bra för pendlaren och vintercyklisten. Ramen finns i kolfiber eller aluminium. Ram och gaffel har utrymme för 35 mm breda däck och fästen för skärmar. Samtliga modeller har hydrauliska skivbromsar och 1×11-växelsystem.

Merida Svenska Cykelmässan 2019
Merida Mission CX

Backpacking-trenden är fortfarande stark och Merida visade upp sin variant på fullastad äventyrscykel. Grunden är Silex gravelcykel som kommer utrustad med ett gäng fästen för skärmar, vattenflaskor och packsystem. Ramen finns i kolfiber eller aluminium. Geometrin har ett slopat ovanrör med längre Reach som kombineras med en kortare styrstam. Silex kommer standardutrustad med 700-hjul och 35C-däck men kan även användas med 27,5-hjul och däck upp till 2,25”.

Merida Svenska Cykelmässan 2019
Merida Silex utrustad för bikepacking

Tävling och tävlingscyklar ligger djupt rotat hos Merida. Till hjälp för de yngre som vill börja med MTB på riktigt har Merida modellen Matts Team Junior. Aluminiumramen kommer i storlek 13-tum vilket passar cyklister från 140 cm och uppåt. Hjulstorleken är i grunden 26” men kan uppgraderas till 27,5” för att få en något större cykel som fungerar en säsong till. Matts Team Junior är utrustad med luftgaffel, hydrauliska skivbromsar och 1x-växelsystem.

Merida Svenska Cykelmässan 2019
Merida Matts Team Junior

När det kommer till den allt större och växande kategorin elcyklar och eMTB vill Merida slå ett slag för sina eOne modeller. eOne-Twenty har 130/120 mm slaglängd och eOne-Sixty 160 mm. Ramarna är av aluminium och båda modellerna rullar på 27,5×2,8”-däck. Motorsystemet kommer från Shimano och består av Steps E8000 och ett semiintegrerat batteri på 500 Wh.

Merida Svenska Cykelmässan 2019
Merida eOne Twenty

Mer information finns hos Merida