Är du en skidåkande cyklist som vill ha hjälp med att släpa alla dina vinterprylar upp för berget har nu Scott lösningen för dig.

Med projektet Scott SK-eRIDE går det att lasta på alla skidprylar på cykeln och ta sig enkelt upp för berget med hjälp av elassistans. Tanken med projektet, är enligt Scott, att äventyret ska starta direkt utanför dörren utan att behöva packa in utrustningen i bilen för att ta sig till berget. Speciellt framåt vårkanten när snön ligger kvar högt upp på platser som inte går att nå med bil och där långa vandringar kan bli både tunga och tråkiga. Med SK-eRIDE hoppas Scott att cykelturen upp ska bli minst lika kul och inspirerande som skidåkningen på vägen ner. Hur du ska få ner cykeln från berget när du efter avslutat åk själv befinner dig på botten av backen förtäljer dock inte historien.

Scott SK-eRIDE Axis Bike

Grunden i projektet är en heldämpad Scot Axis EVO med Shimano Steps E8000 som utrustats med en hel del hållare för skidor, pjäxor, stavar, mobil och annan övrig packning. Hållarna i aluminium har utrustats med snabbkopplingar för att enkelt och snabbt knäppa fast utrustningen och därmed slippa behöva bängla med spännremmar o dyl när det är -15° ute. Som sig bör under alla äventyr finns även kaffepanna med tillhörande gaskök. På styret finns rejäla muffar för att skydda händerna mot kylan och cykelns batteri på 500 Wh har fått ett värmande överdrag.

Scott SK-eRIDE Axis Bike

Om projektet blir verklighet och om cykeln och hållarna kommer i produktion återstår att se. Mer information finns hos Scott

(Foto: Texphotographies)