Shimano meddelar idag att de blir officiell partner av drivlina, bromsar och motorenheter till Enduro Worlds Series (EWS) och elektriska Enduro Worlds Series (EWS-E). Partnerskapet innebär, enligt Shimano, en unik möjlighet att kunna testa komponenter och produkter på den allra högsta nivån.

”Shimano har en lång tradition av att sponsra MTB-racing på den högsta nivån och vi är stolta över att nu sponsra och stödja Enduro World Series och E-bike Enduro World Series. Tack vare nivån på konkurrensen inom EWS är det en stor möjlighet för oss att utvärdera och utveckla våra produkter för MTB och E-Bike. Vi ser fram emot en långsiktig relation med Enduro World Series”, säger Taizo Shimano, chef för Shimano Inc.

Lovorden upprepades av den verkställande direktören för Enduro World Series, Chris Ball:

”Det är en oerhört spännande tid för alla inom EWS, särskilt när det gäller vår relation med Shimano. Det faktum att vi alla är MTB-cyklister i grunden är kärnan i vårt företag och vi har alla använt Shimanos produkter praktiskt taget sedan de första meterna av våra tvåhjuliga liv. I en så levande och konkurrenskraftig bransch är det få varumärken som når upp till det höga rykte som Shimano har utvecklat under åren. Vi ser fram emot samarbetet och kommer att arbeta för att fortsätta Shimanos starka tradition med produkter utvecklade för racing.”

Shimano EWS-E PartnerPremiären av Enduro World Series 2020 har skjutits upp på grund av Coronaviruset. Den första tävlingen som var tänkt att äga rum i Manizales, Colombia den 27-28 mars har flyttats till den 7-8 november. Runda två som skulle äga rum den 4-5 april i Farellones, Chile kommer nu att äga rum den 14-15 november. Förhoppningsvis kan den tredje deltävlingen, som då blir den första tävlingen i serien, köras som planerat den 23 maj i Olargues, Frankrike.

Den första EWS-E-tävlingen någonsin är planerad att hållas i Valberg, Frankrike den 18-19 juli.

Länk till EWS och Shimano

(Foto: Shimano)