Cykelsäsongen utomhus är långt ifrån slut men så småningom är hösten här och då är det dags för många att sätta sig på trainern och klämma Zwift eller att vara med i gemensamma spinningpass på gymmet.

Lagom till inomhussäsongen lanserar Shimano en ny serie cykelskor avsedda för inomhusbruk. Modellerna skiljer sig från sina normala utomhuskollegor som ofta ska tåla en del yttre påverkan med slitage, kyla och vatten. Hos inomhusskorna har istället ventilation och luftflöde prioriterats för att hålla fötterna svala under svettiga pass.

Modellerna kallas IC vilket lämpligt nog står för inomhuscykling och kommer i två olika utföranden där båda har SPD-fäste för pedalerna för att passa på de flesta cyklar.

Topmodellen Shimano IC5 har en ovandel i perforerat nätmaterial och ett Boa L6-spänne för snabb snörning. Sulan är av ”landsvägsmodell” och har en angiven styvhet på 5 av 12 som ska ge en bra balans mellan kraftöverföring och komfort.

Shimano IC5 BlueIC-5 vänder sig till kvinnor och finns i storlekar 36-44. Tre färger finns tillgängliga med svart, vit och marinblå med rosa detaljer. IC5 väger 292 gram.

Den enklare IC3-modellen ser mer ut som en normal träningssko och har en ovandel av perforerat läder och nätmaterial. Snörningen görs med ett Boa-spänne.

Shimano IC3 spinningSulan på IC3 är av ”touringmodell” och har en styvhet 2 av 12 som ska fungera även vid användning på sidan av cykeln. Tre färger finns tillgängliga med svart, vit och turkos. IC3 väger 326 gram.

Båda IC-modellerna finns i butik från tidig höst 2019.

Mer information finns hos Shimano