Sigr Nordic är ett Umeåbaserat företag som designar och tillverkar cykelkläder. Företaget startade 2016 som ett kompisprojekt men har snabbt vuxit till att ha återförsäljare i Sverige, Danmark, Kina, Australien och Kanarieöarna samt en egen web-butik.

Sigr har idag en full kollektion av cykelkläder från topp till tå i både åtsittande lycra och i mer ledig vardagsdesign.

Sigr Nordic 2019

Inspirationen till kläderna hämtas från den svenska naturen men även från den svenska modellen med jämlikhet, demokrati och hållbarhet. Sigr arbetar tätt tillsammans med cyklister och låter bland annat några cykelklubbar i Umeå fungera som utvecklingsavdelning där de testar kläderna och sedan kommer med värdefull feedback på vad som fungerar eller inte.

Vi tittade in i Sigrs vardagsrum på Eurobike och kollade in vad som är på gång till nästa år.

Sigr Nordic 2019

Till 2019 kommer Sigr med en hel del nyheter. Bland dem kan speciellt nämnas serien Norrsken som består av jackor, tröjor och västar i ett material som initialt är helt svart men som lyser upp och reflekterar när det utsätts för ljus från exempelvis bilstrålkastare. Norrsken-serien drog till sig mycket uppmärksamhet på mässan och västen blev nominerad till Eurobike Design Award.

En annan nyhet är cykeltröjor som bland annat lånar sin design från äldre tiders tweed-cykeltröjor.

Sigr Nordic 2019

Kläder och dess utseende och funktion är dock svårt åskådliggöra i text och med enkla foton. Istället låter vi Paul från Sigr visa upp och berätta mer om den nya kollektionen till 2019.

Mer information finns hos Sigr