7mesh är ett kanadensiskt cykelklädmärke med rötter i Squamish, British Columbia. Märket startades 2014 av ett gäng cyklister som tidigare arbetat med cykelkläder inom outdoorföretaget Arc’teryx. Kollektionen består av jackor, tröjor och byxor för landsväg och MTB med gemensam nämnare att de ska fungera bra på cykeln i alla väder. Sedan i höstas finns 7mesh representerat i Sverige av det Årebaserade PR-företaget Hjärtat som nu är agent för märket. Kläderna säljs via företagets webshop samt hos utvalda återförsäljare.

Med sig på mässan hade de delar av nuvarande kollektion att visa upp. En helt ny produkt är en cykelbyxa för kvinnor, kallad Pull2P, som utvecklats under fyra år och som har en patenterad hängselkonstruktion för att enklare kunna utföra naturbehoven utan att behöva plocka av sig alla kläder.

Stoppningen i 7mesh cykelbyxor är inte fäst med traditionell söm på yttertyget utan har istället laminerats fast till en insats som ska motverka besvärande skav. Till cykelbyxorna finns ett system med tjockare överdragstights för kallare dagar där tightsen kopplas ihop med hjälp av krokar i cykelbyxan för att på så sätt sitta uppe.

7mesh använder GoreTex i många av sina cykeljackor och har ett brett utbud från världens lättaste (?) modell Oro med sina 93 gram upp till mer robusta varianter med inbyggd huva som står pall för det mest vidriga förhållanden.

Kollektionen innehåller både baggy-fit och mer åtsittande kläder. 7mesh arbetar mycket med passform och skärning för att få kläderna att sitta bra och snyggt.

Cykeltröjorna i ylle har som exempel inbyggda ”hängslen” på sidan av ryggen som ska motverka att cykelfickorna saggar ner över rumpan när de lastas fulla med prylar.

Teodor Malmborg berättar mer om märket 7mesh och visar upp delar av kollektionen

Läs mer hos tillverkaren