Batavus är ett anrikt nederländskt cykelmärke som tillverkat cyklar sedan 1904. Företaget ägs idag av Accell Group och tillverkningen sker i Heerenveen, 10 mil norr om Amsterdam. Svensk distributör är Vartex och cyklarna säljs via cykelhandeln.

Batavus cykelsortiment består av standardcyklar och elcyklar i kategorierna city, touring och transport. På mässan var det mest fokus på elmodellerna.

Batavus Elcykel Torino Ego

Elcyklarna har drivning antingen i framhjulet eller med mittmotor. Navmotorerna som  användes kommer antingen från Ananda eller Ion beroende på cykelmodell. De mer påkostade versionerna har mittmotorer som Batavus har valt att ta från Yamaha och Bosch.

Batteriplaceringen är antingen under pakethållaren eller på diagonalröret och kapaciteten uppgår mellan 317 till 512 Wh beroende på modell.

Batavus elcyklar

Stads/city-modellerna har 7/8-delade navväxlar och vissa av dem har utrustats med Batavus karakteristiska kedjeskydd som helt täcker kedjan för att undvika smutsiga ben och byxor. De mer sportigare touringmodellerna har utanpåliggande 10-delat växelsystem.

Batavus elcyklar är utrustade med racktime pakethållarsystem

Cyklarna har skärmar, pakethållare, lås och belysning som standard. Pakethållarna på vissa modeller har utrustats med Racktime som är ett snabbkopplingssystem för olika korgar, väskor och lådor.

Oskar Kjellsson från Vartex berättar mer om alla nyheter

Länk till tillverkaren