En stor röd Ferrari var det första som mötte besökarna i Bianchis monter. Vissa tycker nog att en bil inte riktigt hör hemma på en mässa som handlar om cyklar. De allra flesta verkade dock uppskatta bilen med sina cyklar på taket och det var många som tog en bild av sig själva framför den. På lördagen när motorn drogs igång under några sekunder och ekade ut över mässhallarna blev det formligen rusning av besökarna till montern för att höra tonerna från den högvarviga V8an.

Med Ferrarin i montern ville Bianchi visa upp att de två klassiska italienska märkena stärker sitt nuvarande samarbete kring cyklar. Bilmärkesbrandade cyklar uppfattas av många ofta som ploj men i detta fall är det tänkt att de båda företagen ska utbyta idéer och kunskap, där Ferrari ska bidra med teknisk kompetens inom aerodynamik och kolfiberteknik. För närvarande finns det två landsvägscyklar i sortimentet men fler modeller är att vänta med bland annat triathloncyklar, MTBs och barncyklar.

För Bianchis egna cyklar var det Världs- och Sverigepremiär för skivbromsversionen av landsvägsmodellen Oltre XR3 som rykande färsk landat på mässan.

Lite överraskande är att det är XR3 och inte XR4 av Oltre-modellerna som först föräras skivbromsar då toppmodellerna vanligtvis prioriteras med nya funktioner. Oltre XR3 Disc kommer till en början i en utrustningsversion som har Shimanos mekaniska Ultegra R8000-grupp med hydrauliska skivbromsar.

För den som vill sätta sin personliga prägel på sin landsvägscykel finns nu möjligheten genom Bianchis designprogram Tavolozza.

Programmet finns för modellerna Oltre XR4 och Specialissima där ram och gaffel kan designas i 15 respektive 25 olika färger. För att visa hur detta kan se ut fanns en Oltre XR4 i svenskinspirerad lackering på mässan.

På MTB-sidan visades inga direkta nyheter upp mer än de senaste cyklarna i nuvarande sortiment. Nyheten var istället att Bianchi vill försöka stärka sitt varumärke inom MTB då många fortfarande uppfattar Bianchi mest som ett landsvägsmärke. Detta trots att märket tidigare vunnit både OS- och VM-guld i MTB genom den franske cyklisten Julien Absalon.

Till sin hjälp med sitt varumärkesbyggande har de tagit svenske proffscyklisten Alexander Wetterhall som tidigare framgångsrikt tävlat på landsväg men som nu kommer lägga mer fokus på MTB. Alexander är inte helt ny inom MTB utan har en del meriter sedan tidigare med bland annat vinst i Cykelvasan 2015.

John Nilsson från Bianchi berättar mer om den röda bilen, de celestfärgade cyklarna och satsningen på MTB.