Cube Bikes är ett tyskt cykelmärke med ett riktigt brett produktsortiment inom alla cykelkategorier som stadscyklar, elcyklar, eMTB, MTB och proffssponsrade landsvägscyklar. Cyklarna säljs av cykelhandlare och nordisk distributör är danska BikeToyz. Med sig på mässan hade de en blandning av sitt breda sortiment.

Cube är stora inom elcyklar och utbudet går från klassiska citycyklar till 160 mm heldämpade eMTBs. Cube använder sig främst av motorsystem från Bosch men har även den mer slimmade och integrerade Fazua-motorn på några modeller. Någon Fazua-modell fanns dock tyvärr inte på mässan.

Reaction Hybrid SL är en HT med 100 mm gaffel som utrustats med en Bosch Performance CX motor på 75 Nm. Batteriet är Bosch PowerTube på 500 Wh som integrerats i diagonalröret.

Cube Reaction Hybrid SL

I avdelningen MTB utan motor, jodå de finns fortfarande, hade BikeToys bland annat tagit med sig Cube AMS 100 C:68 29 som är en heldämpad 100 mm XC-cykel med ram helt i kolfiber.

CUBE AMS 100 C:68 29

Det fanns även en pimpad Stereo 120 HPC SL i montern.

Cube Stereo 120 HPC SL

På landsvägssidan fanns teamreplican Litening C:68 SL som i sin riktiga version körs av proffslaget Team Wanty. Skillnaden är att teamet använder tubdäck medan replikan har kantrådsdäck. I övrigt sades den vara identisk.

Cube Litening C:68 SL

Den som istället föredrar skivbromsar kunde se och klämma på Agree C:62 Race Disc som är en allroundräser både för tävling och för mer komfortinriktad cykling.

Cube Agree C:62 Race Disc

Pelle från BikeToyz berättar mer om Cubes modeller.

Länk till tillverkaren