EcoRide är ett etablerat elcykelmärke som har funnits på den svenska marknaden i över 10 år. Modellutbudet omfattar elcyklar för stads- och pendlingscykling.

Modellen Ambassador med sitt klassiska utseende har funnits med sedan starten och genomgått uppdateringar genom åren. Ambassador har en ram av aluminium med elmotorn placerad i framhjulet.

Ecoride elcykel Ambassador

Navmotorn som är EcoRides egenutvecklade SpinTech F3 har uppdaterats till 2018. Internt har de tidigare rakskurna dreven i planetväxeln byts ut mot snedskurna för att ge en tystare och mjukare gång. Motorn har även blivit något bredare för att kunna anpassas till skivbroms och Ambassador har hydraulisk skivbroms fram. Bak är det fotbroms i kombination med 3- eller 8-växlade navväxlar från Shimano. Batteriet på 520 Wh har EcoRide valt att montera stående bakom sadelröret. Batteriet monteras ur uppåt efter det att sadeln vikts undan.

Ecoride rfid chip

Displayen som manövrerar motorn och dess nivå av assistans har ett nytt och mindre utseende. Systemet har utrustats med ett nytt säkerhetssystem till i år som styrs via en RFID-bricka. Utan brickan går cykeln inte att starta och ska på så sätt ge ett extra skydd mot eventuella cykeltjuvar. Manöverenheten har även ett tumgasreglage som enkelt kan användas när det tillfälligt behövs extra effekt utan att behöva justera effektläge på displayen.

EcoRide har även hopfällbara modeller av elcyklar för den som enklare vill kunna ta med sig cykeln upp i lägenheten, på bilsemestern, i båten eller som pendelcykel i kombination med kollektivtrafik.

Ecoride fällbar elcykel

EcoRide Folder är ny till 2018 och är en vidareutveckling av tidigare modell Flexibel. Folder har 20”-hjul och EcoRides egna SpinTech-system med navmotor i bakhjulet, display på styret och ett 400 Wh batteri som placerats mellan bakhjul och sadelrör. Växelsystemet är 7-växlat utanpåliggande och bromsarna är hydrauliska skivbromsar.

Victor Norberg från EcoRide berättar mer om 2018-års nyheter

Länk till tillverkaren