Ibis är ett amerikanskt cykelmärke som, precis som Yeti, startade sin verksamhet i mountainbikens begynnelse någon gång på 80-talet. Företaget i sin nuvarande form har existerat sedan 2005. Ibis huvudsyssla är utförsinriktade MTBs och företaget har tre* modeller i sortimentet. En 27,5-Enduro och två stigcyklar med 29 respektive 27,5+. Dessutom så har de även en gravelbike. Svensk distributör för Ibis är Cykelkraft. På mässan hade de tagit med sig en modell, stigcykeln Ripley LS.

Ibis Ripley 2018

Ripley LS har en ram i kolfiber för 29-tumshjul och 130 mm gaffel. Bakdämpningen verkar genom en DW-link och har 120 mm slaglängd. Användningsområdet för Ripley LS är normal/aggressiv stigcykling. Den tredje generationen av Ripley LS som nu är aktuell har fått en bredare baksving som har utrymme för upp till 2,6” breda däck. Ripley LS kan användas med framväxel för den som vill sticka ut i dess enkelklinga-tider.

Ibis DW link

LS i namnet står för Longer & Slacker. Ripley har 67,5° gaffelvinkel, 73° sadelrörsvinkel och de tre storlekarna M, L och XL har en Reach på 411, 428 respektive 448 mm. Kedjestagen är 444 mm hos samtliga. Ripley LS kan köpas som lös ram eller i fem olika utrustningsversioner.

Pär Cullin från Cykelkraft berättar mer om Ibis Ripley LS

*Tillägg. En vecka efter det att mässan varit så presenterade Ibis sin fjärde modell, Ripmo som är en långslagig 29 för Enduro. Läs allt om den nya modellen här.

Länk till tillverkaren