Walleräng är ett svenskt elcykelmärke som utvecklar och monterar sina cyklar i Högsbo, Göteborg. Modellutbudet omfattar elcyklar för city, pendling och touring. Walleräng vill gärna framhäva sina cyklar som lite mer premium i design och materialval. Motorsystemet som används är genomgående Shimano Steps som på de flesta modeller kombineras ihop med Alfine Di2 elektriska navväxlar med automatfunktion.

Wallerang Tapper WMS Walleräng fokuserar mycket på att cyklarna ska kunna lasta och transportera, och har tagit fram ett eget system av lasthållare kallat WMS (Walleräng Modular System). Varje cykelmodell är utrustad med en grundplattform där sedan tillbehör som korgar, väskor och flak enkelt kan monteras med snabbfäste.

Walleräng Modular System

Walleräng Tapper är en nyhet till 2018 och är en modell tänkt för pendling men ska även passa för lite mer äventyrlig touring på sidan av de asfalterade vägarna. Packningen transporteras på de standardmonterade WMS-plattformarna fram och bak.

Wallerang elcykel Tapper 2018

Tapper har Steps 8000 motor med ett 500 Wh batteri. Komforten ombesörjs av en dämpad framgaffel från Rockshox och breda Schwalbe Super Moto-däck på 27,5-hjulen. Tapper är den enda modellen i sortimentet som har utanpåliggande växlar och har 11-delat elektriska Shimano XT Di2.

Ytterligare en nyhet till 2018 är en modell som kallas Tjugo med tanke på sin hjulstorlek. Modellen är tänkt för urbana aktiviteter och har utrustats med 8-växlat Alfine Di2-nav som drivs via Gates remdrift av Steps 6000-motorn med tillhörande 418 Wh batteri.

Wallerang elcyklar Tjugo 2018

Styret har snabbkoppling för att enkelt kunna vridas och ger cykeln en smalare profil som tar mindre plats vid förvaring på kontoret eller i lägenheten. Tjugo är utrustad med WMS-plattformar både fram och bak.

Victor Norberg från Walleräng berättar mer om WMS-systemet och 2018-års nyheter

Länk till tillverkaren