(Pressmeddelande)

Sveriges Paracykellandslag med två regerande världsmästare i spetsen är på väg till Ostende, Belgien för att köra en världscuptävling den 3-6 maj.

Linjeloppen den 6 maj blir den första tävlingen som vi kommer att få se Anna Beck och Henrik Marvig tävla i UCI:s mästartröjor. Till tävlingarna kommer 379 cyklister från 37 länder till start och det är den andra tävlingen för i år, där länder kan erhålla viktiga UCI poäng inför Paralympics i Tokyo 2020.

Truppen i SWE Paracykel Team (som är både landslag och utvecklingslandslag) består av både erfarna och meriterade cyklister och de som är i början på resan för att etablera sig internationellt. Förutom de regerande världsmästarna Anna Beck och Henrik Marvig ingår även trikecyklisten Richard Nilsson, som tog både silver och brons vid VM 2017.

Uttagna cyklister:

Anna Beck, Skoghalls CK, racer i klass WC3
(världsmästarinna och “Årets kvinnliga idrottare” vid Parasportgalan 2918)
Rickard Nilsson, SMACK, trike i klass MT1
(Paralympier, tog silver och brons i Trike vid Paracykel-VM 2017)
Henrik Marvig, Jönköpings CK, racer i klass MC3
(Världsmästare 2017)
Patrik Ohlqvist, Mölndals CK, handcykel i klass MH2
Martin Åberg, Sportson CK, trike i klass MT2
Kristoffer Ståhl, Jönköpings CK, racer i klass MC2

Ledare:
Emma Stenberg
Christoffer Andersson
Conny Kyrk
Michael Lindgren
(“Årets ledare” vid Parasportgalan 2018)

Paralandslagets ledort “Med skratt skapar vi Watt” ledde dem till stora internationella framgångar 2017. Nu får de återigen möjligheten att visa att svensk paracykel håller världsklass.

Mer om Paracykel i Sverige

Mer om Paracykel world cup

Svenska Cykelförbundet är ett av Sveriges äldsta specialidrottsförbund, bildades år 1900 och består idag av drygt 420 föreningar med drygt 50 000 medlemmar över hela landet. I förbundet finns sju grenar -landsväg, mountainbike, bancykel, BMX, cykelcross, paracykel och trial – med verksamhet för alla åldrar. En gång cyklist – alltid cyklist!