För fyra år sedan startades cykelloppet Tre Berg. Med start och mål i Skara går loppet över de tre ”bergen” Mösseberg, Billingen och Kinnekulle. Tre gånger han loppet arrangeras innan det nu läggs ner för gott.

Så här skriver arrangörerna själva:

Tack och hej då ifrån Tre Berg

Vi har haft den stora glädjen att vid tre tillfällen fått genomföra cykelloppet Tre Berg. Det har varit något av det roligaste vi gjort och vi har mötts av ett fantastiskt gensvar från publik, samarbetspartners och inte minst alla cyklister. Vår målsättning har alltid varit hög. Vi ville skapa ett stort event som inte bara skulle placera sig högt på tabellen över stora cykellopp i Sverige, utan också ett event som skulle lyfta Skaraborg som region och område.

Till vissa delar har vi lyckats med vårt mål men tyvärr inte med de viktigaste delarna. Vi har inte lyckats attrahera det stora antal cyklister som vi hoppats på och siktat mot. Efter vårt nu genomförda tredje Tre Berg ser vi ingen positiv utveckling av antalet deltagare och därmed är beslutet enkelt, men jobbigt, att fatta – Tre Berg försvinner från den Svenska cykelhimlen.

Vi vill tacka ALLA som varit delaktiga i Tre Berg. Cyklister, samarbetspartners, medarbetare, funktionärer och publik. Vi lämnar Tre Berg med otroligt många positiva minnen tack vare er.

Tack!

Kristian Wejshag
Alexander Wetterhall

Mer information finns hos Tre berg

(Foto: Tre Berg)