Det blev tre pallplatser till Sverige när UCI Para-Cycling World Cup avgjordes i belgiska Oostende. Svenska landslaget i paracykel gjorde återigen en stark insats i internationella sammanhang och tog tre pallplatser i världscupens deltävlingar i Oostende. Regerande linje – och tempovärldsmästarinnan Anna Beck, tog två andraplaceringar (tempo och linje) i klassen racer MC 3. Trikecyklisten och Rickard Nilsson tog en tredjeplats i linjeloppet i klassen Trike MT1

De framstående resultaten kom redan i fredags då Anna Beck tog andraplatsen i ett otroligt spännande tempolopp med en sekundstrid om de tre första topplaceringarna. Vann gjorde australienskan Paige Greco och på tredje plats kom Denis Schindler från Tyskland. Anna följde upp den fina placeringen med en ny silverplats i söndagens linjelopp på den sista tävlingsdagen.

”Det har varit jättebra tävlingar. Anna gjorde en väldigt stark insats, ett fantastiskt och jämnt tempolopp, det hade lika gärna kunna bli ett guld, och fortsätter starkt till en pallplats på linjeloppet”,  säger Michael Lindgren, förbundskapten paracykel.

“Rickard Nilsson, som kom fyra på tempot på trike, taggade till lite extra inför linjeloppet där han tog en välförtjänt medalj”, fortsätter Michael Lindgren. Vinnaren, Gonzalo Garcia Abella från Spanien och tvåan David Geslot, Frankrike var för dagen något starkare än Rickard, som nu är på väg hem med ett brons i bagaget.

Hela landslaget och utvecklingslaget paracykel fortsätter det internationella tävlandet redan nästa helg på svensk mark. Den 26 maj arrangeras en UCI-klassad tävling i Märsta – Invacare SMACK Road Race. Det är andra året i rad som Sigtuna-Märsta-Arlanda Cykelklubb arrangerar tävlingen som förväntas locka ett 30-tal paracyklister från hela världen.

Resultat från UCI Para-Cycling World Cup i Oostende, Belgien.

Tempolopp, racer, klass WC3 dam elit

1.Paige Greco, Australien

2.Anna Beck, Sverige (Skoghalls CK)

3.Denis Schindler, Tyskland.

Linjelopp, racer WC3 dam elit

1.Denise Schindler, Tyskland

2.Anna Beck, Sverige (Skoghalls CK)

3.Paige Greco, Australien

Linjelopp, trike MT1 herr elit

1.Gonzalo Garcia Abella, Spanien

2.David Geslot, Frankrike

3.Rickard Nilsson, Sverige (SMACK)

Övriga resultat finns att hämta här, samt på facebook/paracykel.se

(Foto: Svenska cykelförbundet)