Trek visade upp 29-tums Enduro, heldämpade eMTBs med kolfiberramar och skivbromsade aerosäsern Madone SLR i Projekt One version. Mikael Strand presenterar nyheterna från Trek 2019.

Slash i aluminium

Slash som är Treks 29-tums Enduro har tidigare funnits enbart i kolfiber. Till 2019 kommer en mer ekonomisk variant i aluminium. Slash har 160 mm slaglängd fram och 150 mm bak.

Trek-Slash-Alu 2019Aluminium-modellen lånar mycket av teknik från sina storebröder i kolfiber med bland annat RE:aktiv bakdämpare med Treks genomgående dämparpistong (Thru-shaft) som ska ge en mer reaktionsnabb och följsam dämpare.

Trek-Slash-Alu-Reaktiv

Ingen cykel är numera komplett utan någon form av justerbart chip som kan ändra cykelns geometri. Treks lösning kallas Mino Link och är placerad där sadelstagen fäster in i dämparbryggan. Genom att vända på Mino-Link kan styrrörsvinkel ändras 0,5° mellan 65,1°-65,6° och vevlagerhöjden ändras ±10 mm.

Powerfly eMTB med kolfiberram

Powerfly kallas Treks serie av elassisterade MTB och består av både HTs och heldämpade modeller. Nytt till 2019 är att OCLV-kolfiber införs som rammaterial på de två högsta toppmodellerna Powerfly LT 9.9 och 9.7.

Trek-Powerfly 9.9Modellerna är avsedda för stigcykling/enduro och rullar på 27,5-hjul med 2,80″-plus-däck och har 160 mm slaglängd fram och 150 mm bak. Kolfiber ger större frihet vid utformningen av motorplaceringen och jämfört med aluminiummodellerna har motorn en mer uppvinklad position som smälter bättre in i linjerna.

Trek-Powerfly-9.9-BoschTrek använder sig av Bosch Performance CX-motorer och Bosch Powertube batteri på 500 Wh. Batteriet sitter helt integrerad i diagonalröret och monteras ur via en lucka på sidan.

Madone SLR med skivbromsar

På landsvägssidan är den största nyheten att aeroräsern Madone SLR nu kommer i en version med skivbromsar.

Trek-Madone-SLR-Disc-2020Ramarna är byggda i OCLV-kolfiber och har utrustats med ett nytt justerbart Iso Speed länkage som ger komfort i sadelstolpen. Precis som många av Treks andra modeller går nya Madone SLR Disc att konfigurera med avseende på utrustning och lackering i Treks konfigurator Projekt One.

Trek-Madone-SLR-Disc-Project-One

Mer information om 2019-års nyheter finns hos Trek