Trek vill inte ändra allt för mycket på ett vinnande koncept och ger nya Remedy enbart små uppdateringar som är tänkt att följa rådande cykeltrender. Remedy har fortfarande 27,5-hjul men rymmer nu upp till 2,8”-däck. Den som vill ha en långslagig 29”-Enduro hänvisas till Trek Slash.

Som tidigare finns Remedy med ram i antingen kolfiber eller aluminium. Slaglängden är 150 mm bak i kombination med 160 mm gaffel. Geometrin kan justeras i ett Low respektive High-läge som ger en 0,5° skillnad i gaffelrörsvinkel (66° resp. 65,5°) och 7 mm skillnad i vevlagerhöjd. Sadelrörsvinkeln har brantats till med 1° mot tidigare för att ge bättre egenskaper vid klättring i branta uppförsbackar.

Trek Remedy 2019

Den uppdaterade Remedy-ramen har bantats med 100 gram men uppges ändå vara 5 % styvare. Mycket tack vare att det nedre bakdämparfästet numera är fast och inte flytande som tidigare vilket öppnar upp området kring nedre delen av ramen och ger möjlighet till starkare och styvare kedjestag. Trek menar att det flytande systemet (Full Floater) som användes tidigare inte längre behövs med dagens förbättrade luftbakdämpare.

Trek Remedy 2019

Ramen har anpassats för sänkstolpar med längre slaglängd genom ett sadelrör som sväljer 10 mm längre sadelstolpe än tidigare. Storlek 18,5, 19,5 och 20,5 kan nu användas med sänkstolpar som har 150 mm slaglängd.

Remedy är som tidigare full av Treks egna lösningar som ABP, Straight Shot diagonalrör, Knock Block ramskydd och RE:aktiv bakdämpare.

Utrustningsalternativ

Remedy kommer i fem olika utrustningsversioner samt som lös aluminiumram. Tre av modellerna är i kolfiber och två i aluminium. Gemensamt är att samtliga modeller har SRAM Eagle 1×12 i olika nivåer.

Toppmodellen 9.9 har Fox 36 gaffel medan 9.8, 9.7 och 8 har nya RockShox Lyrik. Instegsmodellen 7 har RockShox Yari.

Trek Remedy 2019

Att kunna packa med sina prylar på sin cykel är något som Trek även vill att Remedy-cyklisterna ska ha möjlighet till. Nya Remedy är anpassad för Wolftooths B-RAD-system som fästs i de gängade hålen på undersidan av ovanröret vid bakdämparen.

Med nya uppdaterade Remedy har Trek även dumpat de speciella dam-modellerna. Trek menar att tjejer som kör hårt oftast vill ha samma geometri och utrustning som hos de ordinarie modellerna. Trek har dessutom optimerat passformen på den minsta storleken 15,5 till att passa alla korta åkare lika bra oavsett kön.

Mer information om nya Remedy finns hos Trek