Vätternrundan och de andra loppen under Cykelveckan är inställda. Men veckan den 5-13 juni blir ändå en stor cykelfest över hela landet. Då kör tusentals cyklister Min Vätternrundan – i sina hemtrakter eller hemma i vardagsrummet.

Vätternrundan är bara ett av många motionslopp som har tvingats ställa in i år. Men trots att det inte blir några traditionella lopp med start och mål i Motala, kommer mängder av deltagare ändå att genomföra sin runda.

– När vi tvingades ställa in bestämde vi direkt att hitta alternativ för att människor skulle hålla igång med sin träning, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Genom Min Vätternrundan har våra anmälda deltagare haft ett mål med cyklingen. Nu kan de genomföra sin runda och få medalj för sitt lopp.

Alla som är anmälda till något av Vätternrundans lopp kan genomföra sitt lopp på hemmaplan. Loppets totala distans ska samlas ihop under Cykelveckan den 5-13 juni och registreras hos Vätternrundan.

Många cyklister, både från Sverige och från andra länder, har redan anmält att de vill delta i Min Vätternrundan. Och det kommer att sjuda av cykelaktiviteter under veckan. Exempelvis kommer den digitala träningsplattformen Zwift att ha ett cykelevent fredagen den 12 juni med start 19.30, precis som den vanliga Vätternrundan. Där kan cyklister koppla upp sin trainer i en virtuell miljö och köra tillsammans med andra cyklister över hela världen.

– Men många kommer förstås att köra sitt lopp ute på vägarna där de bor. Och det händer en hel del kul saker under veckan. Vi har en tävling där man kan vinna en följebil med ett eget serviceteam och vi tänker ha olika överraskningar ute i landet som cyklisterna kan stöta på, berättar Oskar Sundblad, marknadschef för Vätternrundan.

Många av aktiviteterna under helgen den 12-13 juni kan följas på webben och i sociala medier.

– Vi ska själva livesända delar av cykelfesten från en studio, där det blir inslag med cyklister från hela landet, säger Oskar Sundblad.

Den 2 juni får samtliga anmälda deltagare i något av Vätternrundans lopp sitt startbevis, som de kan använda för att registrera sitt lopp.

Mer information hos Vätternrundan

Föregående artikelUppsala är åter igen årets cykelfrämjarkommun
Nästa artikelSigtuna får OS-klassad mountainbikebana