Många vill vara först att cykla premiären av Vätternrundans nya bansträckning. När anmälan öppnade på onsdagskvällen var det var många som hängde på låset för att knipa en av platserna. Inom en minut var tre fjärdedelar av platserna bokade.

För ett par veckor sedan presenterade Vätternrundan en ny bansträckning för den sista delen av loppet. Förändringen görs av säkerhetsskäl på en sträcka som många cyklister upplevt som otrygg. Den nya bansträckningen innebär att Vätternrundan från och med 2020 blir 315 kilometer, vilket är ungefär en och en halv mil längre än i dag. Men det verkar inte ha påverkat cyklisterna nämnvärt.

– Nej, vi är glada att se att intresset för Vätternrundan fortfarande är jättestort, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Det var hårt tryck när vi öppnade anmälan.

För den som funderar på att genomföra sitt livs utmaning och vill bli en av de första att cykla Vätternrundans nya bansträckning, finns det dock fortfarande platser kvar.

– Så har det sett ut de senaste åren. Vi märker att människors beteende ändras, man väntar lite längre med att anmäla sig i dag. Och det kan vara så att några vill fundera igenom sitt beslut lite extra, på grund av den nya bansträckningen.

– Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta i vårt fantastiska lopp. Och 2020 har vi ett extra häftigt lopp att erbjuda.

På torsdag 28 november klockan 10.00 öppnar anmälan för de resterande platserna i Vätternrundan på vatternrundan.se. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km, Halvvättern 150 km och Vätternrundan 100 kilometer.