Fumpa Pumps är ett australiensiskt företag som tillverkar små elektriska minipumpar som är tänkta att ersätta kolsyrepumpar i fält.

Byron Walmsley från Fumpa Pumps berättar om pumparna och visar hur de fungerar

Fumpas pumpar är tillverkade i aluminium och innehåller motor, kompressor och ett laddbart batteri. Pumparna klarar av att pumpa däcket till ett maximalt däcktryck på 120 psi (8,3 bar) och passar till alla typer av cykeldäck såväl landsväg som MTB. Pumparna finns i två olika storlekar.

Den större modellen kallas Fumpa och är tänkt att ersätta golvpumpen vid hemmabruk. Fumpa är utrustad med en kort liten slang och har en inbyggd tryckmätare. Munstycket klarar av både Presta- och Schrader-ventil. Storleken är 42x73x87 millimeter och vikten 380 gram. Att pumpa upp ett 700×23-landsvägsdäck till 100 psi (6,9 bar) uppges ta mellan 20 till 25 sekunder. Ett fulladdat batteri kan pumpa upp sex stycken 700×25-däck till 100 psi på en laddning. Batteriet laddas via USB och tar 2-3 timmar. Fumpa Pumps har ingen svensk återförsäljare utan säljs via företagets webshop eller europeiska återförsäljare. Priset för Fumpa är 168 euro.

Fumpa Pumps

Den mindre modellen kallas Mini-Fumpa och är tänkt att kunna tas med i cykeltröjan under cykelturen för att ersätta ”manuella” minipumpar och kolsyre-pumpar (CO2). Mini-Fumpa saknar slang och ansluts direkt på ventilen med munstycket som enbart klarar Presta-ventiler. Pumpen saknar även tryckmätare så det är tummen som får avgöra rätt däcktryck. Storleken är 32x56x68 millimeter och vikten 190 gram. Kapaciteten är något mindre än hos storebror och att pumpa upp ett 700×23-landsvägsdäck till 100 psi tar 40 till 45 sekunder. Mini-Fumpa uppges kunna pumpa upp två stycken 700×25-däck på en laddning. Batteriet laddas via USB och tar 1-2 timmar. Priset för Fumpa-Mini ligger på 123 euro.

Mer information om de elektriska pumparna finns hos Fumpa Pumps